Acasa Tehnologie Electrocasnicele care chat-uiesc cu tine

Electrocasnicele care chat-uiesc cu tine

by Dragos Schiopu

 

_74693063_samsungsss

Un nou serviciu din partea celor de la LG si Samsung asteapta sa fie lansat. Nu numai tabletele si telefoanele au capacitati de calcul, ci si electrocasnicele.

Imaginati-va un frigider sau un cuptor cu microunde care va trimite in timp real informatiile pe telefon despre ceea ce se petrecere in interior. Spre exemplu un frigider poate sa va arate direct pe telefon, in timp real, alimentele si temperatura la care functioneaza. Iar un cuptor cu microunde va poate arata cat timp a mai ramas pana la finalizarea procesului, sau poate face chiar o transmisiune live direct cu ceea ce se petrecere in interior.

Cei de la LG si Samsung au planuri marete cu aceasta tehnologie de ultima generatie, incercand sa le introduca pe toate pietele, inclusiv si pe cea europeana. Daca pana acum nu v-ati lasat impresionati de produsele pe care le ofera acestia, va trebui sa va adaptati la viitoarele tehnologii ale electrocasnicelor.

Nu e pentru prima data cand cineva incearca sa foloseasca electrocasnicele pe post de device-uri inteligente, care pot sa trimita informatii sms sau prin semnal wifi catre un dispozitiv mobil. Acum cativa ani o companie a incercat sa faca un sistem aproximativ la fel ca cel de la LG si Samsung, numai ca datorita costurilor de productie au fost nevoiti sa renunte la proiect.

Momentan nu se stiu informatii despre cat de bine va fi adaptat acest sistem pentru locuintele oamenilor, intrucat aceste dispozitive bazandu-se pe tehnologii noi, vor costa de doua ori mai mult fata de cele normale.

LG a prezentat intr-un articol pentru un blog din America, un frigider inteligent care poate sa trimita datele sau chiar sa vorbeasca cu tine folosind reteaua wifi din casa, iar la inchiderea sau deschiderea acestuia sa poata face o fotografie pe care sa o trimita in cloud. Pe langa toate cele mentionate mai sus, are si un sistem prin care se pot trimite in timp real informatii despre termenul de valabilitate pentru fiecare produs in parte, asta numai in cazul in care utilizatorul are rabdarea sa bage manual toate informatiile in baza de date pentru a putea fi recunoscute.

Masina de spalat pe care o vor lansa acestia, va avea capacitatea tehnologica de a putea porni cu ajutorul unor comenzi text sau vocale. Spre exemplu, daca se trimite urmatorul mesaj „porneste” aceasta cu siguranta va porni. Va avea la baza un sistem bine conturat, care se va folosi atat de internet cat si de cartele SIM.

Pana cand acestia reusesc sa lanseze pe cale oficiala toate produsele pe care le-ati vazut mai sus, vor trebui investiti bani in sistemele de securitate pentru fiecare in parte.

 

s-ar putea sa-ti placa