Acasa Diverse Speculatii cu privire la vanzarea Bing si Xbox

Speculatii cu privire la vanzarea Bing si Xbox

by Dragos Schiopu

xbox-one-giant-640x477

Fostul director de la Microsoft, Bill Gates a reaprins o discute mai veche despre vanzarea Xbox si Bing. Stirea a fost preluata imediat ce a fost lansata, ajungand intr-un timp relativ scurt si la urechile noastre.

Analistii sunt de parere ca Microsoft este o companie de renume mondial care isi poate impune punctul de vedere in orice domeniu de activitate. Consola Xbox este considerata de acestia o „gaura neagra” in bugetul de la Microsoft, la fel si Bing. Intrucat cercetarile pe care le-au facut, au demonstrat ca prin aceste doua afaceri, compania pierde bani, Bill Gates a lansat zvonul precum ca vanzarea acestora ar fi cea mai buna alternativa.

Vanzarea acestor business-uri le-ar putea permite celor de la Microsoft sa se concentreze mai mult pe viitorul proiect pe care l-au cumparat, Nokia. Ramane insa sa aflam un raspuns clar din partea directorului actual, si sa concluzionam daca au facut o alegere buna sau nu in privinta celor doua platforme.

Dupa cum bine stiti, compania Nokia a fost cumparata de Microsoft. Favorurile pe care le vor aduce, si tehnicile de marketing pe care se vor axa de acum in privinta telefoanelor Nokia, nu sunt cunoscute, dar se presupun insa, anumiti factori prin care ni se explica mai in detaliu de ce Microsoft a ales sa cumpere Nokia si nu alta companie.

Inainte ca Microsoft sa cumpere Nokia, device-urile mobile pe care le proiectau se bazau pe Windows. Dezvoltatorii de la Nokia, si-au dat silinta si au creat un sistem, mult mai bine dezvoltat fata de cel propriu-zis, cu alte elemente de design, si aplicatii, prin care le-a fost atrasa atentia celor de la Microsoft. Atunci cand au cumparat dreptul de a autor din partea directorului Windows Phone, au incheiat si un mic parteneriat prin care li se ofereau diverse sfaturi despre imbunatatirea platformei lor.

Un Windows Phone nereglat si nemodificat nu pare a fi cea mai buna platforma de operare, la fel si in cazul Android, intocmai de aceea dezvoltatorii incearca pe cat posibil sa le faca mai usor de inteles  si mai sigur pentru utilizatori.

 

s-ar putea sa-ti placa