Acasa Tehnologie Echipamente localizare GPS pentru orice împrejurare

Echipamente localizare GPS pentru orice împrejurare

by Dragos Schiopu

GPS este abrevierea de la Global Positioning System și a fost dezvoltat de armata SUA în 1973 iar din 1995 este folosit la nivel mondial în scopuri civile. La început sistemul era compus din 24 de sateliți iar apoi rețeaua a fost extinsă la un număr de 31 de sateliți care orbitează în jurul planetei. Ca orice alt dispozitiv capabil de localizare prin GPS și telefonul mobil comunică cu sateliții cu ajutorul unei antene GPS, parte componentă a hardware-ului majorității telefoanelor inteligente de astăzi.

Daca doreşti să ştii în orice moment unde se află o persoană, un animal de companie, un vehicul sau flota de maşini a firmei, atunci ai nevoie de localizatoare prin GPS. Necesitatea monitorizării a venit din cauza unor motive diverse care ţin de securitate, management sau o mai bună comunicare în orice tip de sistem.

Localizatoarele GPS personale (personal tracker) sunt folosite pentru supravegherea copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi, a persoanelor în vârstă, a animalelor de companie sau a altor animale. Principala deosebire între localizatoarele GPS personale şi cele pentru vehicule constă în faptul că cele personale au obligatoriu încorporată o baterie internă care le asigură o autonomie în funcţionare de la cateva ore, până la câteva saptamani sau luni chiar. Durata de funcţionare a bateriei depinde de capacitatea ei, de periodicitatea cu care sunt verificate coordonatele GPS, de periodicitatea cu care sunt expediate prin GPRS către serverul de monitorizare sau prin SMS direct către telefonul tău mobil coordonatele geografice şi vitezele instantanee ale subiectului monitorizat căruia i-a fost ataşat dispozitivul de localizare prin GPS. 

Monitorizarea flotei de maşini

Localizarea GPS este una dintre cele mai eficiente metode care îi ajută pe managerii parcurilor auto să gestioneze flota de maşini din subordine, să facă economie de carburant şi să eficientizeze folosirea timpilor şoferilor şi agenţilor de vânzări. Cu o simplă analiză a traseelor parcurse de vehicule în zilele precedente precum şi a planului de livrări din zilele următoare un manager poate decide mai uşor ce rute trebuie urmate de către fiecare şofer / agent de vânzări pentru ca timpul de lucru să fie folosit la maxim iar carburanţii consumaţi să fie în cantitate minimă. În cazul unei companii de curierat, de exemplu, folosind un sistem de monitorizare vei putea controla traseele parcurse de mașini, reducând riscul abaterii de la traseu și a îndeplinirii de „comisioane” folosind mașina companiei. Monitorizarea se va dovedi eficientă și în cazul în care dorești să transporți un bun de mare valoare sau să livrezi pe o distanță foarte mare într-un container, evitând pierderea permanentă a bunului.

Monitorizarea copiilor şi a persoanelor vârstnice

Dacă ești părintele unui adolescent, poți utiliza un sistem de monitorizare pentru a afla unde este localizat automobilul acestuia și în ce mod șofează. Sau poţi să îi dai un dispozitiv GPS simplu pentru localizare- avantajul este că acest dispozitiv are un buton de SOS în cazul în care are loc un eveniment neplăcut şi viaţa este pusă în pericol. Dacă ai un părinte în vârstă sau care suferă de Alzheimer, sistemul de monitorizare poate ajuta la prevenirea tragediilor din cauza „rătăcirii”, şi poate oferi locaţia exactă în cazul unui eveniment neprevăzut.

Monitorizarea animalelor de companie

Un astfel de dispozitiv este ideal pentru persoanele care muncesc mult şi care își lasă animalele libere în curtea casei. Se știe despre câini că iubesc să sape, motiv pentru care dacă este lăsat liber în curtea casei există toate șansele să își creeze o oportunitate pentru a evada și pentru a explora împrejurimile. Mai sunt acele cazuri în care câinele tău face parte dintr-o rasă de vânătoare, ceea ce înseamnă că acesta va avea instictul de a urmări prada care îi apare în față. Câinele va fugi de lângă tine și se va angaja în urmărirea unei pisici sau a vreunei rozătoare, fără să îl mai intereseze comenzile pe care le dai. Fiind profund implicat în urmărirea prăzii, câinele se va îndepărta și vor exista toate șansele să se piardă. Un dispozitiv GPS Tracking pentru animale de companie îți va permite să îl găsești oriunde s-ar afla prin intermediul unei aplicaţii specifice produsului.

Fie că vrei să fii sigur de locaţia celor dragi în permanenţă sau vrei sa monitorizezi flota de mașini sau de biciclete, aceste dispozitive sunt foarte utile şi deloc costisitoare. Sunt de dimensiuni mici, nu ocupă mult spaţiu şi sunt foarte discrete şi precise.

s-ar putea sa-ti placa