Acasa Tehnologie Doua tehnologii care vor ajuta tarile in curs de dezvoltare

Doua tehnologii care vor ajuta tarile in curs de dezvoltare

by Dragos Schiopu

Pentru astazi am sa va prezint doua mari lucruri care vor ajuta statele mai slab dezvoltate, dar totodata, aici le vom putea include si pe cele in curs de dezvoltare.

Plateste cu telefonul1. Prima tehnologie este determinata de posibilitatea de a scoate bani de la bancomate prin intermediul telefoanelor noastre inteligente dotate cu o camera video. Noua tehnologie are marele avantaj ca nu vom mai avea nevoie de cardurile clasice, prin acest fel putand sa se mai reduca intr-o oarecare masura fraudele facute pe aceasta cale, aici fiind incluse chiar si clasicele clonari de carduri.

Anuntul a fost facut de catre compania NCR, iar tehnologia presupune ca telefoanele noastre vor comunica cu bancomatele printr-o aplicatie specifica, ea putand fi descarcata in mod gratuit (atat pentru Android, iOS si Windows). Pentru a putea scoate bani prin aceasta noua metoda, clientul va trebui doar sa scaneze codul QR afisat pe bancomat, iar mai apoi pe telefon tastand codul PIN si in cele din urma, se va ajunge la posibilitatea de eliberare a banilor.

Pentru a intelege mai bine fenomenul, aveti un video mai jos care descrie intregul proces.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5ToRKvFnxaM#t=42]

2. Cea de-a doua stire destul de interesanta este determinata de lansarea unei rachete Soiuz. Ea a fost lansata noaptea trecuta din Guyana Franceza, ea trimitand pe orbita o serie de sateliti de telecomunicatii care vor facilita accesul la internet in zonele in care un asemenea lucru pare ceva de domeniul SF.

La bordul rachetei se afla patru astfel de sateliti, ei mai oferind pentru operatorii de telecomunicatii un timp de raspuns si un tarif aproximativ egal cu cel al fibrei optice. Noua retea este pana in acest moment in stadiul de testari, ea putand sa intre in uz pentru prima data pentru Africa, Australia, Asia, Orientul Mijlociu si America Latina. Totodata, in mod teoretic, reteaua va putea oferi acces la internet la aproximativ 3 miliarde de locuitori care nu beneficiaza de semnal pana in acest moment.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2htW2TbMmNM]

s-ar putea sa-ti placa