Acasa Tehnologie Dispozitiv de masurare a alcoolemiei in baruri

Dispozitiv de masurare a alcoolemiei in baruri

by Dragos Schiopu

branalyUn politician din Utah considera ca fiecare bar ar trebui sa aiba un aparat alcooltest, astfel incat toti cei care sunt cu masina sa vada ca este mai bine sa mearga acasa cu taxiul sau cu alt mijloc de transport decat sa conduca, lucru care ar diminua din numarul accidentelor.

Daca ne gandim la alte idei ale politicienilor, putem considera ca ideea lui Greg Hughes este una foarte bine gandita, care ar putea fi preluata de tarile din intreaga lume. Astfel toti cei care vor bea vor putea sa isi verifice concentratia de alcool din sange de la un dispozitiv de masurare a alcoolemiei amplasat in bar si poate vor realiza ca de fapt nu sunt chiar asa de apti pentru a conduce precum credeau.

In America este cunoscut faptul ca au fost incercate tot felul de astfel de dispozitive, insa pe acestea era precizat clar faptul ca sunt numai pentru divertisment. Unul dintre cele mai cunoscute aparate de acest tip este Boozelator, care pretindea ca poate oferi rezultate cu o acuratete apropiata de cele oferite de politie, insa nimeni nu putea fi sigur de faptul ca atunci cand va fi oprit de politie nu va rezulta o alcoolemie peste limita legala, desi Boozelator aratase o alta acoolemie.  De aceea si Boozelator este acum folosit in unele baruri strict pentru divertisment.

Acum, cel mai probabil, republicanul spera ca tehnologia destul de avansata sa ofere aparate care sa aiba aceeasi acuratete ca cele utilizate de politie, astfel incat cei care verifica sa stie 100% daca pot conduce cu o alcoolemie in limitele legale. Pana atunci, cel mai bine este ca toata lumea care consuma alcool sa nu se bazeze prea mult pe astfel de aparate, fiindca din cauza unui impuls de moment si din prea multa incredere se poate produce un accident pe care il va regreta toata viata, lucru care nu s-ar fi petrecut daca ar fi fost constient sa nu se urce la volan.

s-ar putea sa-ti placa