Acasa Tehnologie Detoxifierea digitala – o necesitate sau un moft?[VIDEO]

Detoxifierea digitala – o necesitate sau un moft?[VIDEO]

by Dragos Schiopu

Tehnologia – nu putem trai cu sau fara ea. Facand o paralela cu secolul trecut, viata de atunci era mult mai relaxanta si mai lipsita de griji decat cea de acum. Dar, privind lucrurile dintr-un alt unghi, viata de acum ne ofera infinit mai multe posibilitati de cunoastere a intregii lumi si acces mai mare la informatie decat atunci. Asadar, cum este mai bine? Linistit, traindu-ti propria viata, departe de amalgamul de biti ce pune repede stapanire pe tine sau avand acces la toate gadgeturile aparute, culegand din fiecare loc unde mergi informatii si noutati?
cg30
Eu, spre exemplu, ma situez undeva la mijloc. Nu neg faptul ca tehnologia este unul dintre cei mai importanti pioni ai existentei noastre contemporane, dar nu fac din acest lucru ceva de care nu ma pot lipsi un weekend la munte, de pilda. Cred ca un lucru foarte important este sa inveti cum sa folosesti ceea ce iti este pus la dispozitie cu masura, fara sa faci excese. Dar cati dintre noi reusim sa ne impunem niste limite pe care sa le si respectam?
flagpole_scott.sporleder-camp.grounded_wide-995a1ba3dcb0aa331adc50a4c85d94cb9ba17dcb-s6-c30
Un grup de cercetatori americani au ajuns la concluzia ca din ce in ce mai putini oameni se pot lipsi de tehnologie, aceasta devenind o dependenta pentru multi dintre ei. Conform specialistilor, persoanele care isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului sau cu telefonul in mana nu mai sunt in stare sa lege prietenii in viata de zi cu zi, sunt predispuse la sedentarism si obezitate, nu mai pot comunica asa cum trebuie si au o perceptie cel putin gresita in ceea ce priveste viata reala.
628x471
Se pare ca incepand din aceasta vara americanii care sunt dependenti de tehnologie si tot ceea ce presupune aceasta au sansa de a participa la o tabara de 4 zile, tabara ce are ca scop detoxifierea digitala. Locul in care se desfasoara acest proiect este unul superb, aflat in centrul unei paduri din nordul Californiei. La intrarea in tabara, participantii sunt nevoiti sa-si lase toate gadgeturile de care nu se pot desparti in mod normal: smartphone, laptop, smartwatch, PSP, Xbox, etc. Toate aceste lucruri sunt depozitate intr-o loc sigur pana la sfarsitul celor patru zile de relaxare si detasare totala.
07COVER-articleLarge
In aceasta tabara, pentru a-si pastra identitatea secreta, participantii folosesc porecle pentru a se putea striga si a face cunostinta. Pe tot parcursul taberei, acestia vor avea parte de activitati de dezvoltare personala, jocuri, discutii pe diferite teme, dar si program de voie in care se vor cunoaste mai bine unul cu altul si vor pune bazele unor noi prietenii. De asemenea, persoanele care aleg sa ia parte la aceasta tabara se vor cunoaste mult mai bine pe sine. Costul acestei experiente de 4 zile este de 570 de dolari, suma considerata acceptabila de catre cei care vor sa scape de dependenta pentru tehnologie. Mai jos aveti un video care descrie, pe scurt, atmosfera din interiorul taberei.
http://www.youtube.com/watch?v=G9IswwrDj2s

s-ar putea sa-ti placa