Acasa Portabile Spire, gadgetul care te scapa de stres, invatandu-te cum sa respiri

Spire, gadgetul care te scapa de stres, invatandu-te cum sa respiri

by Dragos Schiopu

Sa recunoastem, cati dintre noi stim cu adevarat cum sa respiram? Bineinteles, luand in considerare faptul ca nu practicam un sport de performanta sau yoga. Respiratia este un lucru firesc pentru noi, nu ii dam prea mare importanta, pur si simplu o facem. Ceea ce nu stim este ca modul in care respiram conteaza extrem de mult. Spre exemplu, atunci cand suntem stresati sau nervosi, uitam uneori sa respiram sau o facem haotic. Ei bine, oamenii de stiinta au gasit o solutie.
bc2446a0-f846-11e3-afd5-41c0b7afc97b_spire
Spire este un mic gadget care masoara ritmul inimii, felul in care respiri, activitatea fizica, determinand nivelul de stres pe care il ai intr-un anumit moment al zilei. Apoi, prin intermediul Bluetooth-ului, trimite datele stocate unei aplicatii(disponibile momentan doar pentru iPhone) care, la randul ei, iti va trimite notificari prin care iti spune cum il poti combate si cum ai putea incerca sa te calmezi. „Spire nu-ti promite ca vei scapa definitiv de stres, ci incearca sa te ajute sa gestionezi situatia si sa tii totul sub control”, au declarat cei care au conceput gadgetul Spire.
spire-wearable-650x0
Spire este format din doua parti: prima este asemanatoare unei pietre si are rolul de a stoca toate datele pertinente despre corpul tau; cea de-a doua este o clema care te ajuta sa prinzi dispozitivul de curea sau de orice alta piese vestimentara(important este ca Spire sa iti atinga pielea). Acest dispozitiv este foarte mic, de culoare gri si poate trece neobservat, ascuns sub hainele dumneavoastra. Conform spuselor celor care l-au creat, bateria Spire tine pana la o saptamana.

Spire costa in jur de 150 de dolari la precomanda. Specialistii spera ca acest gadget sa fie disponibil si pe piata incepand cu luna septembrie. In ceea ce priveste compatibilitatea cu restul sistemelor de operare, creatorii Spire lureaza la o aplicatie si pentru Android. Mai jos puteti vedea un videoclip foarte sugestiv despre cum functioneaza Spire.

s-ar putea sa-ti placa