Acasa Tehnologie Descopera lumea cu alti ochi

Descopera lumea cu alti ochi

by Dragos Schiopu

bigstock-eye-viewing-digital-informatio-38561623

O companie din Italia vrea sa puna bazele unui nou proiect, mai exact, vor sa creeze un sistem prin care oamenii sa poata beneficia de alti ochi, mult mai bine formati, cu ajutorul carora se vor putea vedea unele dintre cele mai incredibile lucruri. Compania are ca principal obiectiv pana la adaugarea functiilor, sa reuseasca sa integreze ochii sintetici si sa ii înlocuiasca pe cei umani.

Ochii, precum si alte organe ale omului, sunt destul de sensibili, fapt pentru care Darwin a afirmat ca evolutia din punct de vedere a dezvoltarii si inlocuirii ochilor este aproape imposibila. Ochii nu sunt perfecti, multe persoane sufera de diferite afectiuni, intrucat s-au nascut sau au obtinut pe parcurs o vedere din ce in ce mai neclara, astfel incat, conform spuselor celor ce vor sa puna bazele acestui sistem, noii ochi vor fi capabili sa redea o imagine extrem de clara, sa vada suficient de departe si sa reziste la soare.

Daca dezvoltatorii vor reusi sa isi duca planurile pana la sfarsit, totul va reveni la normal, oferindu-le posibilitatea de a vedea chiar si orbilor. „Cele mai recente progrese inregistrate in domeniile bioimprimarii si biohackingului ne permit sa ne imaginam ca, in viitorul apropiat, va fi posibil sa printam, cu usurinta, organe functionale, permitandu-le oamenilor sa le inlocuiasca pe cele defecte sau sa isi imbunatateasca performantele” a relatat Filippo Nassetti, cel care se va ocupa de design-ul viitorului proiect.

Cu toate acestea, compania se teme, intrucat numarul persoanelor care vor fi de acord sa isi schimbe vederea va fi extrem de mic. Intregul concept poarta denumirea de Enhance Your Eye si poate fi realizat datorita bioimprimantei 3D. Bioimprimantele 3D au inceput sa devina din ce in ce mai folosite, avand un ac special cu ajutorul caruia se pot aranja celulele in structuri complexe, sau pot ajuta la crearea unor diferite organe, precum: rinichi, urechi, ochi, s.a.m.d.

asa

s-ar putea sa-ti placa