Acasa Computere De ce Microsoft a trecut direct de la Windows 8 la Windows 10?

De ce Microsoft a trecut direct de la Windows 8 la Windows 10?

by Dragos Schiopu

microsoft-logo

Dupa cum bine stiti acum cateva saptamani cei de la Microsoft au anuntat lansarea lui Windows 10, au prezentat cateva dintre caracteristicile si noile optiuni pe care le va avea acesta, dar nu a spus insa si motivul pentru care au trecut direct la versiunea 10 a sistemului lor de operare.

Conform unui articol scris de catre cei de la Extreme Tech se pare ca s-a gasit un raspuns destul de veridic in cazul Microsoft. Inca de cand a aparut Windows 3 cei de la Microsoft nu au lansat sistemele in ordine cronologica, s-a mers pe un sistem ceva mai diferit si s-a sarit din 2 in 2 (Windows 8.1 reprezinta defapt versiunea 6,4). Windows NT 4.0, lansat in anul 1996, a fost primul care si-a pastrat ordinea, este singurul din istoria sistemelor de operare de la Microsoft care a coincis cu numarul versiunii care trebuia sa apara.

Unele persoane au vehiculat ca Microsoft a ales sa treaca de la Windows 8 la Windows 10 intrucat numarul 9 este reprezentat drept numarul ghinionist in Japonia, compania avand un numar foarte mare de vanzari in aceasta tara. Nu stim un raspuns exact in privinta acestui fapt, dar presupunem ca cei de la Microsoft vor sa isi repare greselile si sa se distanteze de Windows 8 care nu a adus prea multe beneficii companiei inca din momentul lansarii.

Sunt multe variante si multe solutii pentru care cei de la Microsoft au ales sa treaca direct la Windows 10, unele dintre ele fiind chiar poate mult mai aproape de adevar, insa pana cand nu avem un comunicat oficial nu avem de unde sa stim. Cu toate ca Microsoft sare din 2 in 2 atunci cand face un sistem bun de operare se pare ca este in topul celor mai preferate de utilizatori, Apple ramanand pe locul 2, conform unui studiu aparut la sfarsitul anului 2014. Desigur, Apple nu are un sistem de operare intocmai pentru toate lumea, acestia s-au limit doar la computerele fabricate de ei, nu este deschis public pentru orice sistem in parte asa cum o fac cei de la Microsoft.

s-ar putea sa-ti placa