Acasa Tehnologie Cum vor arata drumurile solare

Cum vor arata drumurile solare

by Dragos Schiopu

Un inginer pe numele sau Scott Brusaw si-a pus acum cativa ani in cap o intrebare, ce se s-ar intampla daca o singura sursa de energie regenerabila ar putea inlocui dependenta noastra de energie pe baza de combustibili fosili? Dupa inca ceva timp acesta a devenit visul sau, pentru care a muncit intens in ultimii zece ani, dar care este proiectul lui?

r-solar-roadways-12544Acesta isi propune sa acopere toate drumurile si parcarile din SUA cu panouri fotovoltaice pentru a recolta intreaga putere sa Soarelui. In ultimii doi ani Brusaw si sotia lui au primit mai multe finantari din partrea US Federal Highway Administration pentru a putea dezvolta proiectul lor, Solar Roadways.

Sistemul care sta la baza Solar Roadways este format din panouri hexagonale, in interiorul carora vor exista panouri fotovoltaice care ar recolta puterea soarelui. Avantajul este determinat de faptul ca drumurile sunt capabile sa capteze foarte multa energie solara. Totodata, conform lui Brusaw, fiecare casa se va putea cupla la reteaua de electricitate direct de la drumuri sau parcari, fara a mai fi nevoie de alte cabluri aeriene.

Chiar daca acest lucru pare intr-o oarecare masura unul SF, ideea chiar este luata foarte in serios. Ea a castigat de-a lungul timpului premii si nominalizari la GE, the World Technology Award, Google si IEEE Ace Awards.

De fapt, proiectul chiar este pe cale pentru a fi testat, asa ca familia Brusaw cauta finantare pe Indiegogo, finantarea ii va putea ajuta pentru a produce panouri solare pentru a construi o parcare prototip si a vedea care ar fi impactul acesteia.

Pentru ca aceasta parcare sa fie realizabila, acestia au nevoie de 1 milion de dolari, finantare care totusi este flexibila. Daca totul decurge conform planului, exista o posibilitate destul de ridicata ca intreg proiectul Solar Roadways sa prinda proportii.

Un scurt material video va va putea demonstra mai pe larg cum functioneaza intreg proiectul.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SNMFKKyFU60]

s-ar putea sa-ti placa