Acasa Tehnologie Cum va arata primul camion autonom al viitorului?

Cum va arata primul camion autonom al viitorului?

by Dragos Schiopu

1

Inginerii de la Daimler Trucks au venit cu noi vesti despre camionul viitorului, despre modul in care se va putea face transferul legal de marfa intre tari, in cantitati de ordinul tonelor. Acestia au anuntat aparitia primului camion complet autonom capabil sa circule la standarde normale pe drumurile publice. Camionul poarta denumirea de Freightliner Inspiration Truck si a fost testat pe o distanta de 16.000 de kilometri, inainte sa fie pus sa circule pe drumurile publice.

2

Viitorul camion aduce un pachet complet, printre care si tehnologia Highway Pilot. Acesta beneficiaza de un radar frontal, o camera stereo si multe alte module si sisteme imprumutate de la generatiile mai vechi, Mercedes Actros si Freightliner Cascadia. Cu toate ca beneficiaza de pilot automat, dezvoltatorii au gasit o solutie de a-l transforma intr-un camion simplist, introducandu-i un modul de control manual, astfel incat sa poata fi condus de sofer.

Conform informatiilor primite pana la aceasta ora, camionul ar trebui sa reduca considerabil numarul de accidente, contribuind totodata la reducerea nivelului de poluare, avand un sistem ce il ajuta sa optimizeze cat mai bine emisiile de dioxid de carbon. Tinand cont de faptul ca tot mai multi producatori cauta solutii pentru dezvoltarea unui camion sau a unei masini complet autonome, cei de la Daimler au reusit sa le-o ia tuturor inainte si sa creeze un sistem unic prin care oamenii sa beneficieze de un mediu de transport marfuri, mult mai lejer.

3

Marele inventator Tesla le-a oferit oamenilor posibilitatea de a se conecta la curent, de a beneficia de o energie electrica continua, aproape din orice sursa. Astazi, oamenii isi indreapta atentia catre un alt viciu, mai exact catre modulele autonome capabile sa strabata sute de mii de kilometri intr-un ritm constant. Daca tehnologia Tesla va fi intradevar suficient de dezvoltata si bine integrata in aceste module, totul ar trebuie sa devina mult mai usor, oferindu-i astfel oportunitatea de a functiona la infinit, incarcandu-se in flux continuu.

s-ar putea sa-ti placa