Acasa Tehnologie Cum sunt realizate acele de cusut?

Cum sunt realizate acele de cusut?

by Dragos Schiopu

Mereu am avut diverse curiozitati, dar ca in ultima perioada parca nu am fost niciodata. Stiu ca am si zile mult mai bune cand nu prea pun la indoiala ceea ce se intampla in jurul meu si nici nu cercetez prea mult. Poate ca de prea multe ori este de vina si meseria mea.

Pe de alta parte de ce sa nu recunosc faptul ca si mie imi place sa aflu cat mai multe informatii despre diverse lucruri care uneori imi dau batai de cap. Si cu toate astea am avut mereu o intrebare stupida.

Cum sunt facute acele de cusut?

Desi pentru toata lumea acestea sunt doar simple ace, mai mereu mi-am dorit sa aflu din ce sunt facute asa subtirele si prapadite, dar totusi atat de rezistente si de utile. Stiu ca pentru multe persoane aceste micute lucrusoare sunt niste prostii si nu merita sa se vorbeasca prea mult despre ele.

Dar eu dupa ce m-am intepat in ace de nenumarate ori in copilaria mea chiar mi-am dorit sa aflu mai multe. Astazi mai mult ca niciodata, nu-mi venea sa cred, cand dupa atata amar de vreme am reusit sa dau peste acest clip.

In sfarsit am gasit raspunsul la una dintre intrebarile copilariei mele. Cum sa nu fiu fericita de acest lucru, cand abia asteptam sa aflu cat mai multe despre asta. Nici prin cap nu-mi trecea ca simplele ace de cusut sunt realizate dintr-o sarma foarte rezistenta.

In plus eram asa de curioasa in a face tot felul de cercetari legate de sarma aia simpla ce este atat de utila intr-o casa de om. Ca sa nu mai vorbim ca prin acelasi mod de realizare sunt facute si boldurile, celebrele ace cu gamalie, dar si acele ace speciale, ce au diverse forme si marimi, pentru masina de cusut.

Nici acum nu-mi vine sa cred cat de utila poate fi o astfel de „sarma” si cat de necesara s-a dovedit a fi.

s-ar putea sa-ti placa