Acasa Tehnologie Cum se lupta tehnologia cu Mama Natura

Cum se lupta tehnologia cu Mama Natura

by Dragos Schiopu

52f22d7595f9cfdb16000000Dupa cum este normal, cei de la Soci s-au pregatit foarte bine avand in vedere ca sunt marii organizatori ai Jocurilor Olimpice de iarna din anul acesta. Acum folosesc aproape aceeasi tehnologie care este prezenta de ceva timp la o statiune de schi din California.

Pana nu demult trebuia sa stim ceva, oricat de bine s-ar organiza aceste jocuri olimpice, un lucru este foarte greu de realizat, nu se putea regla foarte bine cantitatea de zapada pentru a face ca olimpicii sa aiba conditii perfecte.

Acum, cu tehnologia din zilele noastre aceste lucruri sunt mult mai usoare, se poate crea un paradis de iarna in cateva ore, toate acestea fara ca natura sa coopereze intr-un anumit fel. La Northstar, statiunea de care am amintit mai sus, incearca sa pastreze in permanenta pantele acoperite cu zapada chiar si pe un timp de seceta, sistemul de zapada este automatizat si face intreg procesul mult mai eficient.

„Exista compresoare de aer foarte mari si aerul transferat pe munte ajunge prin conducte”, a declarat directorul de operatiuni de la Northstar. „Exista, de asemenea, pompe de apa care fac aproximativ acelasi lucru”. Apa si aerul sunt combinate in mai multe tipuri si forme pentru a forma zapada optima, apoi armele de inzapezire sunt plasate strategic de-a lungul teleschiurilor.

Directorul de operatiuni a mai declarat ca tehnologia ii ajuta sa faca ajustari rapide la echipamentele de inzapezire, avand un randament foarte ridicat. De asemenea, se face totul mult mai usor, muncitorii nu mai trebuie sa se deplaseze pana la echipamente pentru a le seta manual.

Toate compresoarele si pompele de apa sunt automate si pot fi calibrate de la un calculator, sau chiar mai usor, de pe un iPhone. Pe langa, toata aceasta tehnologie poate sa acopere 20 de terenuri de fotbal, cu un strat de 4-5 metri de zapada intr-un interval de o noapte, o operatiune rapida si foarte eficienta.

Pe langa aceste echipamente, cei de la Soci mai au un truc in maneca pentru a se asigura ca totul va fi perfect, mai exact, au depozitat zapada din iarna trecuta in paturi izolate.

s-ar putea sa-ti placa