Acasa Tehnologie Cum salvezi tot ce ai pe Google?

Cum salvezi tot ce ai pe Google?

by Dragos Schiopu
Google Takeout

Stim cat de importante sunt datele tale pentru tine, de aceea ar trebui sa iti dai seama de necesitatea de a tine datele cele mai importante in siguranta. Si ce este drept nu ar strica sa inveti sa-ti salvezi tot ce ai pe Google, cel putin vei fi sigur ca ori de cate ori vei avea nevoie de acele date le vei si gasi. Iar asta este foarte important.

Cel mai bine ar fi sa intelegi ca oricare ar fi alegerea ta pentru ati pastra salvate datele, trebuie ca mai intai de toate sa te gandesti si sa iei in calcul si un backup pentru toate datele tale. Pana la urma nu-i nimic rau in a avea o copie de siguranta la ceea ce iti doresti sa iti salvezi, mai ales ca nu mai este necunoscut faptul ca mai avem in jurul nostru si bine cunoscutii hackeri. De aceea este indicat ca din cand in cand sa-ti faci o copie de siguranta.

Cel mai eficient serviciu in a arhiva toate datele tale online este Google Takeout, ba mai mult decat atat in backup-ul realizat de acesta poti gasi mai multe servicii, ca de exemplu:

  • notificarile pe care le ai in Google +;
  • datele tale din Chrome;
  • istoricul locatiilor;
  • istoricul cautarilor;
  • datele din drive;
  • Google + Stream;
  • YouTube (si tot ce include el);
  • si multe altele;

Tot ce trebuie sa faci pentru a avea parte de o arhiva cu tot ceea ce iti doresti este sa accesezi Google Takeout si sa selectezi din lunga lista de servicii, doar acele servicii ce au prioritate si te intereseaza. Mai apoi, dupa ce ai realizat toata selectia trebuie sa apesi pe butonul „inainte” si sa te hotarasti sub ce format vrei sa fie arhiva ta (ZIP, TGZ, TBZ).

Nu uita sa alegi dimensiunea arhivei tale, ca mai apoi sa te decizi aupra metodei de livrare (pe adresa de e-mail), iar la final doar apesi butonul – „creati arhiva”. Bineinteles ca ar trebui sa luati in calcul si faptul ca in functie de dimensiunea arhivei (maximum fiind de 50 de GB), procesul de arhivare si de trimitere a link-ului salvat pentru descarcare, poate dura de la cateva ore la cateva zile. Insa odata ce aveti totul salvat puteti pastra link-ul respectiv linistiti.

s-ar putea sa-ti placa