Acasa Telefoane Cum sa salvezi telefonul daca a picat in apa

Cum sa salvezi telefonul daca a picat in apa

by Dragos Schiopu

Recent am avut norocul sa scap telefonul intr-un vas cu apa, toate din neatentie, insa pana in acel moment am auzit doar cateva mituri care spuneau cat de cat ceva despre rezolvarea acestei probleme. Pe moment am scos bateria telefonului, cartela de memorie cat si cartela SIM, stiam ca acesta este primul pas, insa am continuat cu un alt mit.

huawei-windows-phone-water

L-am lasat cateva ore in orez, multi spuneau ca asa si-au ajutat telefoanele sa treaca peste un asemenea moment, acestia spun ca orezul poate absorbi intr-o proportie ridicata toata apa din telefon. Cel putin la mine nu a mers, dupa ce l-am scos, difuzorul si microfonul nu au functionat, daca am vazut ca este asa, am inceput sa il desfac, iar mai apoi am reusit sa-l fac ca nou, dar daca nu vreti sa va complicati, am un nou ghid care s-ar putea sa va ajute in acest sens.

Pasul 1: Primul lucru care trebuie facut dupa ce am scos telefonul din apa, este sa scoatem imediat bateria si celelalte parti componente detasabile (SIM si cardul), acest lucru chiar inainte de a incerca noi sa il stergem cu tricoul. Dupa ce a fost facut acest pas, ramane suficient timp pentru a il usca cu ajutorul unui prosop. De ce trebuie scoasa bateria? In principal trebuie inlaturata cat mai repede, asa apa nu va avea foarte mult timp sa ajunga la cablajul telefonului cand acesta lucreaza.

Pasul 2: Dupa ce telefonul este uscat, acesta trebuie sa fie asezat intr-un sac de depozitare cu o mana de siliciu, pe acesta il gasim in pachetelele acelea atunci cand ne cumparam o pereche de pantofi, deci este bine sa avem cateva provizii in casa, special pentru asemenea cazuri de criza. Pachetelele acestea sunt concepute in asa fel incat sa absoarba foarte bine umezeala.

Pasul 3: Aici este pasul cel mai greu, telefonul trebuie lasat in acel sac timp de 72 de ore, in toata aceasta perioada apa va fi absorbita intr-o proportie foarte mare.

Pasul 4: Puteti pune bateria inapoi, daca totul este facut cum trebuie, veti avea sansele de a avea un telefon perfect functional.

Bineinteles, toti acesti pasi nu sunt 100% siguri, dar daca exista putina dexteritate la momentul critic, iar mai apoi si putin noroc, totul trebuie sa decurga firesc. Insa, se poate ca telefonul vostru sa fi fost afectat de apa, iar acest lucru poate determina o moarte lenta si dureroasa a dispozitivului, deci, daca telefonul va incepe sa nu mai functioneze foarte bine dupa cateva luni, este bine de stiut ca acesta este un lucru care a afectat.

s-ar putea sa-ti placa