Acasa Tehnologie Cum să curățați interiorul mașinii

Cum să curățați interiorul mașinii

by Dragos Schiopu

Mulți dintre noi ne ducem vehiculele la spălătoria de mașini o dată la 2 săptămâni și curățăm interiorul cu un aspirator de mână, din când în când, dar nu ne gândim întotdeauna la curățarea profundă pentru a îndepărta murdăria și bacteriile.

Curățarea interiorului unui vehicul poate fi o treabă destul de dificilă, deoarece există atât de multe materiale diferite și fiecare reacționează diferit la produsele de curățare. Există câțiva pași simpli pentru a vă asigura că vă curățați interiorul mașinii într-un mod care să fie atât eficient cât și sigur pentru vehicul.

Există două lucruri de luat în considerare aici: ce produse vă vor curăța interiorul și ce produse îl vor dezinfecta. Sanitizarea este mult mai dificilă decât simpla curățare, parțial pentru că eliminarea virusurilor și a bacteriilor este mult mai grea și, de asemenea, deoarece multe dintre produsele care funcționează efectiv pentru dezinfectare pot dăuna diferitelor materiale din interiorul vehiculului dvs. Vestea bună este că există multe produse de curățare cu detergenți care sunt siguri pentru interior și eficienți pentru a ucide viruși și bacterii.

Ce produse de curățat să folosiți

Piele și materiale organice

Șervețele umede speciale pentru mașină funcționează foarte bine pentru a curăța murdăria și au de obicei un detergent care poate ajuta și la uciderea virușilor și bacteriilor, ca un bonus suplimentar. Dacă nu aveți o mulțime de produse speciale pentru curățarea mașinii, nu vă alarmați. Puteți folosi alți agenți de curățare din gospodărie pentru a curăța tapițeria de piele din mașina dvs. Șervețele de îndepărtare a machiajului pot face minuni, deoarece de obicei conțin un agent de curățare, împreună cu un produs hidratant care va împiedica uscarea materialelor organice.

Deși poate fi tentant să folosești spirt sau alcool pentru a dezinfecta, există un motiv întemeiat pentru a nu face asta. Gândiți-vă dacă v-ați expune proprie piele la acest tratament: la fel cum nu ați face duș în dezinfectant, aceeași logică ar trebui să se aplice și atunci când curăți piele și alte materiale naturale din vehicul. Produsele de curățare pe bază de alcool pot usca uleiurile naturale care trăiesc în piele. Puteți utiliza o simplă combinație de săpun și apă, ce s-a dovedit a fi foarte bună în uciderea microbilor, bacteriilor și a virusurilor.

Materiale sintetice

Materialele precum vinilul și piele sintetică s-au îmbunătățit până la punctul în care, în multe cazuri, este aproape imposibil să facem diferența între ele și piele. Totuși, modul în care se comportă atunci când sunt curățate este complet diferit.

Fibrele artificiale nu au aceeași structură poroasă ca materialele naturale precum pielea, ceea ce le face mult mai puțin sensibile la produse de curățare. Ar trebui totuși să evitați să folosiți înălbitor, alcool, amoniac sau alte produse de curățare dure. Totuși, puteți găsi mult mai multe alte produse, cu care curățarea acestor materiale va fi mult mai ușoară. Utilizați un produs de curățare auto sau un produs de curățare care conține detergent, pentru a șterge suprafețele sintetice.

Suprafețe vopsite

Nu este recomandat să curățați suprafața exterioară vopsită a autovehiculului cu soluție de genul detergentului pentru vase, deoarece poate îndepărta ceară și alte materiale de protecție și poate permite ca vopseaua să se deterioreze în timp.

Același concept se aplică și detergenților ce conțin alcool. Puteți utiliza înălbitor dacă trebuie, dar asigurați-vă că a fost puternic diluat înainte de utilizare. Dacă trebuie neaparat să curățați exteriorului vehiculului și nu aveți nicio soluție dedicată de spălare a mașinilor, folosiți apă simplă pentru a elimina cea mai mare parte a murdăriei și a murdăriei fără a deteriora vopseaua.

Ce să nu folosiți

Există destul de mulți agenți de curățare a gospodăriei care fac minuni în bucătăria ta, dar care vor face ravagii în mașină. Dacă trebuie să utilizați șervețele umede, asigurați-vă că produsul pe care îl utilizați este lipsit de înălbitor. Dezinfectanții pulverizatori pot fi, de asemenea, dificili, pentru că omoară bacteriile și virușii numai la contact, așa că va trebui să vă asigurați că pulverizați pe fiecare suprafață, pentru a fi eficient.

De asemenea, evitați substanțele de curățare care conțin amoniac, în special atunci când le utilizați pe și în jurul electronicelor și ecranelor din vehiculul dvs. Amoniacul poate dăuna suprafețelor de protecție și deteriora ecranele tactile sensibile.

s-ar putea sa-ti placa