Acasa Tehnologie Cum poti extrage text din diverse documente printate

Cum poti extrage text din diverse documente printate

by Dragos Schiopu
text capturat

Sunt momente in care ai nevoie de un program sau de un anumit software care sa te ajute sa poti extrage dintr-un anumit text printat anumite paragrafe sau, de ce nu, fraze. Si pentru ca tot mai des m-am ciocnit de aceasta problema in ultima perioada –  ce tip de program sa folosesc sau ce ar fi mai bine sa fac in legatura cu asta – m-am gandit ca ar fi optim sa scriu aici despre una dintre solutii. Poate si voi, la randul vostru, aveti nevoie de informatii sau poate ca si voi ati trecut prin asemenea probleme si aveti nevoie de rezolvari cat mai rapide si utile.

Una dintre solutiile pe care eu le-am gasit si pe care o poti aplica si tu oricand ar fi utilizarea programului TextGrabber – Real-Time Capture and QR Code Reader. Si daca te intrebi cum il poti utiliza, este foarte, foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci tu este sa faci o poza documentului din care ai nevoie de text, iar de restul se ocupa programul pentru a-l scana si pentru a-l transforma intr-un format accesibil tie pentru a-l putea modifica sau, de ce nu, reface. Bineinteles ca dupa ce termini cu ceea ce vrei sa modifici sau doar sa decupezi, textul rezultat il poti trimite ori prin SMS, ori prin e-mail, depinde de tine cu ce te descurci mai bine.

Iar daca esti interesat si vrei sa stii care este procedeul prin care acest program te poate ajuta, mai jos am sa-ti las pasii esentiali pentru a putea cunoaste cu exactitate procedeul acestui program de extragere a unui text dintr-un document printat:

  • recunoaste si traduce text-to-speech cu ajutorul sistemului Voice Over;
  • regleaza fontul de la mari la mici dimensiuni si are sfaturi auditive pentru elementele de interfata cu scopul de a ajuta persoanele cu deficiente de vedere;
  • programul poate recunoaste si traduce textul in mai mult de 60 de limbi, printre care amintim: engleza, franceza, germana, portugheza, spaniola, rusa, coreeana, chineza, dar si altele si nu are nevoie la conexiune la Internet;
  • insa pentru a traduce instant in peste 40 de limbi are nevoie de o conexiune de Internet, iar acest lucru este de retinut;
  • textul capturat (pozat/scanat) poate fi modificat, copiat sau salvat si trimis prin SMS, e-mail sau pe retelele de socializare.

Ceea ce trebuie sa retineti insa este faptul ca acest program este dedicat pentru cei ce folosesc produsele celor de la Apple si mai mult decat atat il puteti achizitiona la un pret redus din App Store.

s-ar putea sa-ti placa