Acasa Portabile Cum poti economisi mai multa baterie la device-ul tau mobil?

Cum poti economisi mai multa baterie la device-ul tau mobil?

by Dragos Schiopu

unnamed

Bateria, atat pentru telefoane cat si pentru tablete a devenit cea mai mare problema pentru utilizatori, acum pe piata fiind disponibile tot mai multe dispozitive performante dar cu o capacitate mica a bateriei. Tehnologia evolueaza, sunt cautate tot felul de metode prin care utilizatorii sa poata avea dispozitive cu o durata mai lunga de viata a beteriei. Majoritatea cercetatorilor vazand ca la momentul de fata nu exista nici-o metoda concludenta prin care sa faca bateria telefonului sa tina mult mai mult, s-au gandit sa creeze un sistem inteligent prin care sa ofere oportunitatea de a incarca bateria in doar cateva minute. Din pacate pana cand lucrarile acestui proiect vor fi duse spre final vor mai dura cativa ani.

Cei de la Google spre exemplu s-au gandit la un sistem software prin care sa poata reduce consumul bateriei in timpul utilizarii unui Android. Fie ca este vorba de o aplicatie sau de un joc telefonul va consuma atat pentru partea software cat si pentru cea hardware, de cele mai multe ori ecranul luminos al telefonului consumand cea mai mare parte a bateriei. De cativa ani pe telefoane si tablete mai intalnim si optiunea de auto-light ce permite terminalului tau mobil sa vada lumina din mediul in care te afli si sa o seteze in asa fel incat sa vezi bine pe ecranul telefonului, astfel economisind o mare cantitate de energie.

Noul Android Lollipop conform spuselor celor de la Google se pare ca vine din fabrica cu un modul ce il ajuta sa ecnomiseasca mai multa energie. Potrivit testelor facute de cei de la GSMArena se pare ca terminalele Samsung Galaxy S5 si HTC One M8 vor avea o autonomie sporita datorita noului Android Lollipop, pe cand ce telefoanele cu un sistem de operare mai vechi vor avea acelasi consum ridicat al bateriei. Conform ultimelor informatii se pare ca Samsung Galaxy S5 are o autonomie de pana la 11ore de utilizare intensa datorita lui Android 5.0 Lollipop.

Cei de la Google au imbunatatit performanta modulului de standby si au inchis alte cateva procese de care utilizatorii nu se foloseau in decursul folosirii terminalului.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alex 06-06-2015 - 18:11

Cel mai mult se economiseste bateria cand noapte setezi aeroplane mode cat si prin dezinstalarea google store si serviciilor google care de regula ruleaza tot timpul in memoria telefonului.

Comentariile sunt inchise.