Acasa Tehnologie Cum poti construi o casa de lemn rapid?

Cum poti construi o casa de lemn rapid?

by Dragos Schiopu

Chiar daca pare imposibil de realizat o casa intr-un timp foarte scurt sa stiti ca acest lucru este foarte posibil. In primul rand trebuie sa luati in calcul din ce material vreti sa fie construita acea locuinta. Daca optati pentru varianta din lemn ar trebui sa stiti ca acest tip de casa se poate construi foarte, foarte rapid. Bineinteles acest lucru mai depinde si de oameniii care vin sa lucreze la aceasta constructie.

De ce o casa de lemn se poate construi rapid si usor?

In primul rand daca ai oamenii necesari (instruiti si bine echipati) as putea spune ca o astfel de locuinta din lemn s-ar construi foarte repede si foarte usor. Si acest lucru este posibil deoarece nu mai ai nevoie sa astepti dupa nu stiu ce materiale auxiliare care sa completeze constructia casei asa cum se intampla la casele din bca sau caramida.

In plus de asta ar trebui sa mai stiti ca noile modele de case din lemn nu se mai construiesc cu ajutorul cuielor. De fapt si de drept acesta este unu din motivele pentru care noile locuinte se construiesc intr-un mod foarte rapid. Fiecare perete in parte este alcatuit din mai multe bucati de lemn ce se prind cu ajutorul anumitor canturi.

De fapt se prind pe acelasi sistem cum se imbina acum ceva ani in urma si parchetul. Practic cuiele sunt inlocuite prin posibila imbinare a acelor bucati de lemn. Iar daca ai parte si de o echipa formata din oamenii cu maini dibace atunci totul se poate construi pe repede inainte si in aclasi timp foarte usor si foarte sigur.

Cum pot fi cuiele inlocuite in constructia unei case?

Ei binein clipul pe care o sa-l atasez la final de articol veti observa ca obisnuitele cuie sunt inlocuite de acele cepuri din lemn, prin care se asigura siguranta dintre doua piese. Insa ar trebui sa mai fiti atenti si la un lucru aparent insesizabil.

Sunt folosite pe alocuri si holsuruburi din metal pentru structura locuintei, ceea ce ma duce cu gandul ca acestea sunt folosite pentru siguranta si rezistenta casei. La inceput totul mi se parea o adevarata iluzie si in acelasi timp o prostie.

Cum poti ridica o casa de la temelie doar bazandu-te pe aceeasi modalitate in care ai putea construi un puzzle? Pentru mine asta a fost o adevarata provocare si de aceea am inceput sa fac cateva cercetari in acest sens.

Iar de curand am gasit clipul de care va vorbeam mai devreme si pe care am sa-l las aici sa-l urmariti si voi. Poate cine stie va inspira si va face sa va construiti o astfel de casa.

https://www.youtube.com/watch?v=bP4clSf3sFk

s-ar putea sa-ti placa