Acasa Computere Cum ne vor convinge cei de la Microsoft sa trecem la noul lor sistem de operare Windows 10

Cum ne vor convinge cei de la Microsoft sa trecem la noul lor sistem de operare Windows 10

by Dragos Schiopu

Windows_Product_Family_9-30-Event-741x416

Saptamana trecuta cei de la Microsoft au retras suportul pentru Windows 7 intocmai pentru ai convinge pe utilizatori sa treaca la noile lor sisteme de operare Windows 8 si Windows 10 (atunci cand va fi lansat) intrucat sunt mult mai sigure si mai bune ca performanta si aspect.

Utilizatorii sunt inca nemultumiti de Windows 8 asa ca ar prefera mai degraba sa ramana pe Windows 7. Cei de la Microsoft s-au gandit bine in privinta lansarii lui Windows 10 incercand sa ii convinga pe cat mai multi sa faca „pasul cel mare”.

Cam 10% din utilizatorii de Windows mai folosesc Windows 8 ca principal sistem de operare pe calculatoare si dispozitive portabile, asta tinand cont ca cei de la Google si Apple domina piata de mobile cu sistemele lor. Spre exemplu, in lume 1 din 5 calculatoare au instalat ca principal sistem de operare Windows XP(un sistem vechi de operare de aproximativ 14 ani) iar restul de utilizatori Windows 7.

Desi cei de la Microsoft au sarit direct de la Windows 8 la Windows 10, utilizatorilor nu li s-a parut a avea o interfata prea prietenoasa, lansata in stadiul beta in august 2012 denumita Start Screen. Windows 8 s-a dorit a fi mai mult un sistem pentru dispozitivele portabile, cu touchscreen, axandu-se mai mult pe pictograme cat mai mari si usor de accesat. Pentru utilizatori aceasta schimbare la Windows 8 s-a facut insa mult prea devreme, majoritatea celor care folosesc acum un calculator isi doresc mai mult un model cat mai clasic, cat mai apropriat de interfata desktop, sa foloseasca precum au fost obisnuiti in cel mai simplu mod soft-urile precum: Excel, Word, Browser WEB s.a.m.d. Windows 8 nu a fost intocmai gandit sa fie o interfata la fel de accesibila si pentru sistemele mai vechi, asadar s-au intampinat destul de multe probleme la instalarea unor drivere si a unor soft-uri ceva mai simpliste din punct de vedere grafic. Cu toate ca Windows a trecut la versiunea de 8.1 care era cat de cat pe placul utilizatorilor, din pacate schimbarea a venit mult prea tarziu iar cei care se obisnuisera nu erau mult prea multumiti.

Microsoft insa, trebuie sa recunoasca cum au fost salvati de Windows 7 atat din punct de vedere al vanzarilor dar si al utilizatorilor, dupa marele esec cu Windows Vista care se axa mai mult pe o interfata futurista pentru business. Acestia se gandesc sa ofere tuturor utilizatorilor de PC, tablete, telefoane mobile si Xbox un magazin comun, cu o interfata accesibila si usor de manevrat dar si o platforma software venita ca un sprijin pentru dezvoltatori. Insa, despre Windows 10 se preconizeaza ca ar arata mai bine decat interfata hibrid cu care ne-am obisnuit pana acum, introducand Start Menu si combinandul cu interfata si functiile metro de la Windows 8.

Microsoft promite ca va pune punct conflictelor dintre vechiul aspect Windows si noul aspect. Windows 10 va trebui sa demonstreze ca nu este schimbat prea mult fata de ceea ce este acum pe piata, intr-o lume in care se aprecieaza mai mult sistemul clasic, utilizat cu mouse-ul si tastatura si nu cu touchscreenul.

Inca nu se stie daca va fi scoasa si o interfata mai intuitiva si pentru dispozitivele mobile, dar ne putem astepta la orice.

s-ar putea sa-ti placa