Acasa Telefoane Cortana castiga teren si pe Android

Cortana castiga teren si pe Android

by Dragos Schiopu

Compania Microsoft incepe din ce in ce mai mult sa isi puna amprenta si in sfera sistemelor de operare al telefoanelor inteligente. Lucru datorat in mare parte de multitudinea de aplicatii dezvoltate de compania americana care au ajuns si sunt disponibile deja pe consacratele sisteme iOS si Android.

cortana-windows-phone-8.1Totodata, asistentul Cortana prezent pe Windows Phone a fost lansat in varianta beta si pe Android.

Asa ca, mai nou, Cortana, sistemul vocal al celor de la Microsoft poate sa inlocuiasca Google Now pe Android, insa nu stiu cine ar renunta la asistentul celor de la Google in defavoarea acestuia, insa nu se stie ce se poate intampla in viitor.

Ultima versiune a aplicatiei (1.0.0.204), a reusit sa obtina o integrare mult mai profunda in sistemul de operare Google, asa ca, in prezent, comanda de deschidere rapida a asistentului vocal (apasarea cu degetul pe butonul Home) poate sa fie folosita si de Cortana, nu doar de a accesa Google Now.

Este un pas mare pentru Cortana, stim cu totii ca experienta de utilizare creste atunci cand putem utiliza si accesa o aplicatie cat mai usor, iar acum doar prin apasarea unui singur buton.

Totusi, este de remarcat faptul ca Microsoft nu a adus inca toate functionalitatile Cortanei pe Android, acestea fiind disponibile in acest moment numai pe Windows Phone 10, dar chiar si aplicatia aceasta, fiind una terta, poate sa obtina o popularitate mai buna dupa ce vor fi integrate si celelalte functii.

Pe final mai precizez ca anul acesta, in luna mai, Microsoft a anuntat in mod oficial lansarea Cortanei pentru sistemele Android si iOS, iar chiar daca nu va primi aceeasi integrare profunda ca in Windows Phone, gigantul promite ca vor aparea si functiile Cortana care sunt prezente acum doar pe calculator si in varianta de mobil.

s-ar putea sa-ti placa