Acasa Tehnologie Primul robot cu reflexe umane

Primul robot cu reflexe umane

by Dragos Schiopu

Cu siguranta in viitorul apropiat locurile de munca vor fi ocupate de catre roboti, unele joburi fiind deja in domeniul lor de activitate, cum ar fi, de exemplu, unele fabrici. In general pana acum robotii sunt folositi in domeniul industrial, dar o data cu evolutia nu este exclus ca robotii sa poata prelua si alte activitati care sunt facute doar de om in aceste momente.

2rflxrbt43Totodata, sunt sanse foarte mari sa mergem cu acestia pe strazi, sa interactioneze cu noi, si, de ce nu, sa ne devina chiar buni prieteni. Insa mai este mult pana departe.

Cu toate acestea, am vazut filmulete pe YouTube cu roboti care danseaza, cosesc iarba, joaca fotbal, alearga, dar chiar si cu roboti care vorbesc si au o oarecare interactiune cu cei din jurul lui.

Insa Hermes, robotul despre care vorbim astazi vine cu ceva nou, acesta fiind primul robot din lume care poate prelua reflexele umane, el fiind inventat de catre cercetatorii de la MIT.

El va putea turna apa in pahar, la nevoie, va putea sa loveasca ce este in jurul lui, putand folosi chiar pumnul, dar mai ales, in caz de pericol va avea instinctul de a se feri si a se proteja.

„Am pornit acest proiect cu o singura idee, de a realiza un robot mai puternic si mai inteligent decat un om. Ne-am folosit de toata priceperea si, dupa cum arata testele, suntem pe drumul cel bun”, spun cei de la MIT.

Pana in acest moment, robotul Hermes face exact aceleasi lucruri pe care o alta persoana le poate face, fiind ajutat de aceasta. Insa lucrurile se vor schimba in viitor, robotul putand sa devina capabil sa aiba proprile reflexe, sa fie omenesti, insa sa nu fie controlat de o alta persoana. Deci, robotul va deveni uman, macar la nivel de reflexe.

s-ar putea sa-ti placa