Acasa Portabile Click ARM One, prima tableta modulara

Click ARM One, prima tableta modulara

by Dragos Schiopu

Daca despre telefoanele modulare cuprinse in proiectul celor de la Google s-a tot vorbit, a venit timpul sa ne indreptam privirea si spre un alt segment de piata. Informatii despre tabletele modulare nu s-au prea auzit, dar acum avem cateva informatii care cred eu ca sunt destul de pretioase.

Click-Arm-modulesTocmai s-a lansat pentru precomanda o tableta modulara, Click ARM One pe numele ei. Tableta de 10 inci este dezvoltata de ImasD, o companie spaniola care impreuna cu Circular Devices dezvolta in paralel si un smartphone modular.

Cei care vor achizitiona o tableta Click ARM One vor avea cateva functii specifice unei tablete modulare: adaugarea sau reducerea memoriei RAM, schimbarea volumului memoriei interne, conexiunile fizice, dar chiar si ecranul. Primul lot de tablete modulare realizate de ImasD va fi de doar 1000 de exemplare, livrarile urmand a fi onorate la jumatatea acestei veri. Este de remarcat faptul ca tableta va costa aproximativ 289 euro.

Totodata, pe langa specificatiile care se pot customiza, exista cateva configuratii pe toate tabletele: ecran de 10.1 inci, rezolutie de 1280×800 pixeli, procesor Exynos 4412. Tableta va fi compatibila cu sistemele de operare Android, Ubuntu si nu in ultimul rand, cu Tizen.

Pana in acest moment, din pacate, nu s-au facut publice informatii cu privire la modulele care vor putea fi interschimbabile, cel mai probabil, pana in acest moment nu exista, dar cu siguranta aceasta tableta este un pas inainte pentru ceea ce va insemna tableta modulara in viitor.

s-ar putea sa-ti placa