Acasa Telefoane CIA vrea sa aiba acces la dispozitivele Apple

CIA vrea sa aiba acces la dispozitivele Apple

by Dragos Schiopu

apple-malware

Cu siguranta se cunosc anumite caracteristici cu privire la modul in care opereaza autoritatile asupra telefoanelor si dispozitivelor noastre. Se pare ca si cei de la CIA vor sa opereze in cadrul produselor celor de la Apple, spargandu-le securitatea si obtinand dreptul deplin asupra bazelor de date.

Cei de la The Intercept detin informatii cu privire la anumite documente in care se demonstreaza modul de operare a celor de la CIA, inclusiv intentia lor de a accesa datele stocate in terminalele celor de la Apple. Printre multe altele, ar mai exista si o varianta ceva mai complexa. Cei de la CIA vor sa modifice versiunea actuala a Xcode, singurul limbaj de programare folosit de catre cei de la Apple in conceperea aplicatiilor. Odata ce versiunea Xcode va fi modificata, cei de la CIA vor avea dreptul de a introduce anumite elemente in toate aplicatiile de pe terminalele mobile, fara ca dezvoltatorul sa aiba de banuit.

Aceeasi sursa ne informeaza ca sistemul de actualizare Mac OS x ar putea deveni in timp o principala tinta, intrucat este mult mai usor de operat si nu ar da de banuit in cazul in care cei de la CIA vor sa obtina accesul in baza de date a dispozitivului. Agentia, urmareste sa instaleze un keylogger, extrem de bine criptat, in toate computerele vizate.

Apple a devenit tinta autoritatilor inca din 2006, cu un an inainte de a fi lansat primul iPhone. Cu toate acestea, telefoanele ne sunt urmarite de fiecare data, fiecare informatie este stocata intr-un data center si folosita atunci cand este cazul pentru a dovedi fapta facuta.

Cei de la Apple isi dau silinta in continuare sa dezvolte unele dintre cele mai puternice si mai rezistente sisteme de securitate din lume, intocmai pentru ca autoritatile sa aiba din ce in ce mai putin acces la informatiile de pe terminalele lor portabile si nu numai.

s-ar putea sa-ti placa