Acasa Computere Chromebook Pixel 2015, primul sistem portabil cu Chrome OS

Chromebook Pixel 2015, primul sistem portabil cu Chrome OS

by Dragos Schiopu

c

Cu siguranta multi dintre pasionatii IT au auzit de Chrome OS, singurul sistem de operare a celor de la Google pentru laptop-uri si desktop. Chrome OS este unul dintre cele mai asteptate astfel de sisteme, intrucat aduce unele dintre cele mai noi si mai inovatoare functii.

Din fericire, cei de la Google au anuntat oficial primul lor sistem portabil ce beneficiaza de Chrome OS. Cu toate ca in trecut compania nu a reusit sa scoata venituri prea mari cu primul Chromebook Pixel, de data aceasta stiu ce au de facut, astfel incat sa justifice lansarea unui urmas.

Sistemul este asemanator cu cel lansat de Google acum cativa ani, avand anumite elemente de design aproape identice. Chrome Pixel 2015 este patratos si profesionist, combina unele dintre cele mai bune tehnologii, astfel incat sa ofere o performanta si o calitate de invidiat in comparatie cu ceea ce este la momentul de fata pe piata. Cei de la Google planuiesc sa scoata viitoarea generatie de device-uri in doua variante, cea de 1.000 de dolari va avea integrata un procesor Intel Core i5 de ultima generatie, 8GB de memorie RAM si un SSD de 32GB, cat si un ecran cu o rezolutie de 2560×1700. Cea de-a doua versiune anuntata este dotata cu Ludicous Speed, un procesor Intel Core i7, 16GB de memorie RAM cat si un SSD de 64 de GB. Din pacate cei de la Google nu au precizat nimic cu privire la conectivitatea 4G, insa se speculeaza ca la momentul lansarii va beneficia si de aceasta tehnologie.

Autonomia este extrem de buna, avand pana la 12 ore de functionare constanta. Bateria este de ultima generatie, beneficiaza de incarcare rapida, mai exact, la 15 minute de incarcare device-ul poate rezista 2 ore. Pe partea de conectivitate beneficiaza de doua porturi USB Type C pentru transferul de date, port-ul pentru alimentarea cu energie electrica, un cititor de carduri SD cat si o iesire pentru casti. Din pacate la nici-o versiune cei de la Google nu au precizat nimic despre un eventual port HDMI.

s-ar putea sa-ti placa