Acasa Diverse Recuperarea datelor de pe HDD

Recuperarea datelor de pe HDD

by Dragos Schiopu

dead-hard-drive

De cele mai multe ori din cauza unor anumite probleme la calculator sistemul trebuie sa fie formatat, astfel datele de pe el se vor sterge. In cazul in care calculatorul este trimis intr-un service datele de pe HDD pot fi stocate intr-o baza de date si introduse apoi in sistem. Insa, in cazul in care utilizatorul obisnuit nu beneficiaza de un alt HDD sau stick cu o capacitate mai mare pe care sa isi stocheze datele, se apeleaza la cateva tehnici ceva mai speciale care l-ar putea ajuta sa recupereze o mare parte din datele pierdute in urma formatarii HDD-ului.

Datele de pe un HDD pot fi recuperate acasa, insa numai daca acesta este in stare de functionare, primeste curent si nu scoate nici-un zgomot daunator. Pentru probleme ceva mai seriose un service de calitate poate sa recupereze majoritatea informatiilor detinute pe respectivul HDD prin metode ce implica o sumedenie de dispozitive speciale.

Recuperarea datelor de pe HDD in trecut putea fi facuta numai de catre specialisti, insa astazi cu ajutorul tehnologiei si cu ajutorul softurilor inteligente totul a devenit mult mai simplu si mai usor de executat.

Recuva este unul dintre cele mai folosite astfel de programe cu ajutorul caruia puteti recupera anumite informatii de pe un HDD. Recuva este extrem de usor de folosit, are o interfata simplista si foarte familiara intocmai pentru ati oferi un mediu cat mai placut atunci cand vrei sa recuperezi datele de pe HDD. Software-ul este capabil sa recupereze aproximativ 80-90% din datele pierdute, avand optiuni separate in functie de partitia in care ati avut informatiile si vreti sa le recuperati. Inainte de a va apuca de recuperat vechile fisiere ar trebui sa va asigurati ca aveti suficient spatiu pe disk, astfel incat toata informatia prelucrata si recuperata sa aiba loc unde sa se descarce. In comparatie cu alte programe, Recuva este destul de rapid, reusind sa recupereze o mare parte din datele pierdute intr-un timp relativ scurt.

s-ar putea sa-ti placa