Acasa Tehnologie CES 2015: WattUp iti incarca bateria telefonului de la o distanta de 6 metri fata de priza

CES 2015: WattUp iti incarca bateria telefonului de la o distanta de 6 metri fata de priza

by Dragos Schiopu

Problema bateriei care se consuma prea repede si apoi are nevoie de un timp mare pentru a se reincarca este intotdeauna de actualitate pentru telefoanele smartphone, asa ca dotarile bateriei, din fabrica, cu cat mai multe mii de mAh si incarcatoarele wireless reprezinta un criteriu in plus de decizie atunci cand ne alegem telefonul smart.

wattup

La acest aspect s-a gandit si compania Energous care a prezentat la CES 2015 un sistem de incarcare a bateriei numit WattUp. Acesta iti incarca bateria telefonului, prin sistem wireless, de la o distanta de 6.1 metri.

Exista o statie care ofera energie electrica dispozitivelor. In cazul unui telefon, trebuie o carcasa speciala. Exista si o aplicatie care le permite dispozitivelor sa se incarce sau nu, pentru ca pot fi alimentate mai multe gadgeturi in acelasi timp. Conform site-ului producatorului, ar putea fi alimentate pana la 12 dispozitive simultan iar incarcarea este una sigura, prin frecvente radio, care odata ajunse la dispozitiv sunt transformate in impulsuri ce incarca bateria.

Dispozitivele care isi doresc sa primeasca electricitate trimit un semnal hub-ului prin intermediul Bluetooth 4.0, conform aceleasi surse.

WattUp nu este destinat insa sa incarce doar bateria telefoanelor mobile, mai poti incarca si tablete, accesorii smart, camere foto / video, tastatura si mouse-ul wireless, telecomenzi, jucarii.

Avem si o demonstratie video mai jos.

s-ar putea sa-ti placa