Acasa Portabile CES 2015: Noul Walkman NW ZX2 de la Sony. Merita 1200 de dolari?

CES 2015: Noul Walkman NW ZX2 de la Sony. Merita 1200 de dolari?

by Dragos Schiopu

Ma amuz mereu cand un producator lanseaza ceva banal, ceva inutil si ma amuz si mai mult cand vad ca multi oameni apreciaza asta. Sony este o companie japoneza care a introdus in urma cu ceva timp pe piata un produs ce se numea Walkman, ideal pentru muzica. Dupa 35 de ani de la primul dispozitiv, Sony aduce la CES 2015 noul Walkman NW ZX2 cu un pret de 1200 de dolari si cu mult spatiu de stocare. Design bun, Android „vechi”, pret ucigator.

walkman-nw-zx2

Sony este o companie cu nume mare, iar produsele sale sunt recunoscute pentru calitatea exceptionala. Cand Sony a adus pe piata primul Walkman, acesta a fost un succes pentru ca era un dispozitiv portabil, dar nimic mai mult. Cu timpul seria Walkman a devenit din ce in ce mai buna, iar Sony a introdus acest nume si la cateva telefoane. Dupa mult timp in care majoritatea au uitat de acest serviciu, cei de la Sony s-au gandit sa reinventeze acest termen. Astfel, la CES 2015 Sony a introdus Walkman NW ZX2, un dispozitiv care ruleaza Android 4.2 si are o memorie de 128GB. Impresionant, dar la 1200 de dolari sa cumperi un dispozitiv care stie doar sa ruleze cateva videoclipuri si reda muzica, nu suna bine. Suntem in 2015, iar Sony nu impresioneaza cu un astfel de dispozitiv la un pret astronomic de mare.

Voi ati da 1200 de dolari, la care se mai adauga taxe, TVA, doar ca sa ascultati muzica „de calitate”? Noul Walkman utilizeaza tehnologia Hi-Res Audio, dar mi se pare un dispozitiv banal. Cu un smartphone poti asculta cata muzica vrei la o calitate foarte buna si nu trebuie sa dai 1200 de dolari pentru asta. Pretul este cel care arunca in banal acest Walkman.

Ok, acest terminal are 128GB si incap multe melodii, dar calitatea mare a melodiilor micsoreaza numarul acestora. Si pana la urma, un sunet bun poate fi redat si pe un smartphone cu niste casti de calitate.

Concluzia este simpla. Sony a adus la CES 2015 un dispozitiv banal cu un pret exagerat, spatiu de stocare mare, dar melodiile de calitate au dimensiuni mari, astfel acest device se va vinde extrem de greu. Poate Sony va scadea pretul, altfel nu imi imaginez cum poate cineva sa dea 1200 de dolari pentru nimic.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.