Acasa Tehnologie CES 2013

CES 2013

by Dragos Schiopu

Se pare ca marile companii si-au prezentat cele mai noi gadgeturi si tehnologii la CES 2013. Totusi, gigantul Microsoft a ales sa nu participe. Oare asta ne dovedeste ca Microsoft nu a reusit sa mai aduca ceva nou si sa reuseasca sa ne impresioneza? In cele ce urmeaza o sa vorbesc putin despre aceste noi ”jucarii”.

Exynos 5 Octo

In primul rand Samsung a lansat noul procesor din seria Exynos, si anume Exynos 5 Octa. Dar ce aduce nou acest procesor? Evident din nume ne putem da seama ca este un procesor cu 8 nuclee. Dar ceea ce este de remarcat sunt nuclee lui. El este impartin in 4 nuclee ARM Cortex A15 ce sunt menite sa ofere o performanta maxima plus 4 nuclee ARM Cortex A7 care au rolul de a functiona cant telefonul nu este asa de solicitat. Cele din urma, adica nuclee Cortex A7 au si o performanta mai mica pentru ca ele consuma mult mai putin bateria telefonului, si aici vroiam sa ajung, la baterie. Ei bine de la an la an procesoarele au evoluat de la AMR 11 la ARM Cortex A15, au primit un GPU puternic, ecrane din ce in ce mai eficiente, camere ce filmeaza FULL HD, dar bateria a raman cam aceeasi. Producatorii spun ca noile procesoare consuma mai putin sau la fel ca cele din generatia trecuta, dar oare nu ar trebuia sa mai evolueze si bateria? Pana la urma degeaba poti sa filmezi la FULL HD, sa te joci cele mai noi jocuri daca bateria nu tine mai mult de 3 ore. Tehnologia trebuie sa evolueza in paralel, pentru ca altfel se produce discrepanta.

Ceva care pare mai banal, dar telefoanele dual sim incep sa isi faca simtita prezenta, mai ales cand aceste telefoance sunt dotate cu procesoare puternice. Se pare ca Lenova vrea sa intre pe piata cu 4 noi telefoane.  Cel mai performant dintre ele este Lenovo IdeeaPhone S890 care are un ecran de 5 inci! Cu toate aceste nu are o rezolutie demna de 2013 fiinde 960×540 si doar 220 ppi.

Lenovo-S890

razer-edge-pro-windows-8-gaming-tablet-pc-620x394     In ultimul rand ceea ce va face cu adevarat un gamer fericit este tableta de gaming de la Razer. Am spus este? Vroiam sa zic sunt pentru ca vin in versiuni Edge si Edge PRO. Aceste tablete vin si cu accesorii speciale, pentru gaming evident. Cat despre perfomanta un intel core i7 pentru varianta PRO si i5 pentru cea simpla suna bine, nu? Ca sistem de operare va folosi Windows 8. Evident pretul va fi pe masura performantei, adica mare.

 

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.