Acasa Tehnologie Autostrazi inteligente

Autostrazi inteligente

by Dragos Schiopu

Se pare ca in Olanda sunt in pregatire cateva lucruri foarte faine pentru autostrazile lor. Desi ai putea crede ca tin de filmele SF, sunt tehnologii care deja exista si pot fi implementate. La noi o sa le vedem ceva mai tarziu intr-adevar, dar e bine sa nu ne speriem daca ajungem cu masina pe afara si vedem chestii venite parca dintr-o alta lume.

autostrada_olanda

Vopseaua fluorescenta, sau care devine vizibila atunci cand temperatura scade sub zero grade Celsius nu face decat sa ajute soferii sa vada mai bine drumul. De asemenea, e foarte logic ca autostrada sa fie luminata doar daca exista masini care circula pe ea.

As avea putin de criticat ideea cu vopseaua care devine vizibila la temperatura, cred ca sunt costuri destul de mari pentru a implementa un astfel de proiect si toate masinile moderne au termometru exterior care indica temperatura, ar putea sa le aprinda un bec pe bord sub forma de steluta sau pe oglinda.

Iar, la final, cea mai tare chestie este posibilitatea de a-ti incarca bateriile masinii electrice pe banda de urgenta. Dar va las sa priviti video-ul de mai jos, ca nu are rost sa va povestesc eu cand le puteti vedea in film.

[via Zoso]

s-ar putea sa-ti placa