Acasa Tehnologie Cercetatorii vor sa se lupte cu moartea! Afla metoda prin care acestia vor sa reinvie pacientii decedati

Cercetatorii vor sa se lupte cu moartea! Afla metoda prin care acestia vor sa reinvie pacientii decedati

by Dragos Schiopu

cv

Moartea la momentul de fata reprezinta cea mai mare grija a omului. Din punct de vedere fizic si chimic pana acum nimeni nu a reusit sa readuca la o viata o persoana decedata, insa cu ajutorul noilor tehnologii ce urmeaza a se dezvolta pe viitor, oamenii de stiinta ne promit ca acest lucru sa fie posibil. Moartea la momentul de fata reprezinta totodata un avantaj cat si un dezavantaj, intrucat daca omenirea ar trai la infinit, nu ar mai exista loc pe planeta pentru ai tine pe toti.

Noua metoda descoperita de cercetatori implica inlocuirea sangelui cu apa salina rece, astfel oamenii putand fi readusi la viata. „Cand corpul tau are 10 grade Celsius, nu ai activitate cerebrala, puls si sange… toata lumea este de acord ca esti mort. Dar noi te putem invia” relateaza Peter Rhee, profesor la Universitatea din Arizona. Procedura descoperita de acestia este in dezvoltare inca din anul 2014, insa niciodata nu i-a fost acordata prea multa atentie, intrucat majoritatea oamenilor credeau ca este o gluma. Cercetatorii au demonstrat ca datorita acestei descoperiri, oamenii pot fi pastrati intr-o stare de animare suspendata ore intregi dupa ce au decedat.

Intregul proces a fost testat pana acum doar pe animale, implicand scurgerea sangelui din corp si aducerea la o temperatura cu 20 de grade celsius mai putin fata de temperatura normala a corpului. „Dupa racire, sangele este pompat inca o data in vene, iar corpul este incalzit treptat. Pe masura ce sangele este pompat, corpul isi recapata culoarea obisnuita. La 30 de grade Celsius, inima incepe sa bata” a spus Rhee, conform BBC.

Surpriza acestei descoperiri a venit atunci cand animalele au fost readuse la viata si prezentau doar foarte putine semne de boala. Conform spuselor acestora, animalele erau mai degraba ametite, insa, isi reveneau complet intr-o zi.
In momentul in care aceasta tehnologie se va dezvolta suficient de mult, medicii vor fi pregatiti sa combata si alte tipuri de traume.

s-ar putea sa-ti placa