Acasa Tehnologie Cercetatorii au reusit sa implanteze amintiri false in creierul unor animale

Cercetatorii au reusit sa implanteze amintiri false in creierul unor animale

by Dragos Schiopu

c

Oamenii de stiinta isi dau silinta in fiecare zi pentru a creea unele dintre cele mai importante descoperiri pentru omenire. De foarte multe ori acestia sunt in cautare de solutii si beneficii care sa le faca viata mai usoara oamenilor, insa de data aceasta au ales sa faca ceva cu adevarat diferit. O echipa de neurologi din Franta au reusit sa implanteze amintiri false in creierele soarecilor adormiti. Folosindu-se de anumite sisteme, cercetatorii au stimulat si inregistrat direct activitatea celulelor nervoase, astfel putand sa creeze amintiri care au influentat comportamentul animalelor pana cand s-au trezit.

Tehnica aplicata este similara cu cea din filmul „Inception” si ar putea sa ajute pe viitor in dezvoltarea mentalitatii oamenilor. Neurologii sunt obisnuiti sa manipuleze celulele creierului, insa noua descoperire facuta va deveni in timp extrem de importanta pentru omenire. Acum un an, cercetatorii lucrau la un proiect ce avea rolul de a folosi optogenetica pentru a eticheta celulele responsabile ce stimulau teama, astfel putandule controla ori de cate ori era nevoie doar cu ajutorul unui sistem tehnologic.

Acest sistem a fost folosit si in alte domenii, unii dintre cercetatori reusind sa aplice aceeasi tehnica pentru a identifica celulele si a modifica amintirile, fapt ce i-ar ajuta pe oameni sa viseze numai pozitiv. Oamenii de stiinta sunt de parere ca implementarea amintirilor in creierul animalelor ofera detalii asupra importantei somnului si consolidarii acestuia.

Este o descoperire extrem de importanta atat in domeniul cercetarii stiintifice cat si in cel tehnologic, intrucat ambele sisteme au lucrat simultan pentru a crea acest efect. Cercetatorii isi dau de fiecare data silinta sa descopere lucruri fascinante care ar putea sa le fie de folos oamenilor si sa le faca viata mult mai usoara. O sa vedem pe viitor cat de importanta este noua descoperire si cate avantaje ar putea sa aduca in randul omenirii, cat de mult va evolua aceasta tehnologie si ce standarde va putea sa atinga.

s-ar putea sa-ti placa