Acasa Computere Cele mai cunoscute browsere din lume au fost atacate de „hackeri”

Cele mai cunoscute browsere din lume au fost atacate de „hackeri”

by Dragos Schiopu

browsers

O noua vulnerabilitate a pus stapanire pe unele dintre cele mai cunoscute si mai bune browsere web din lume, printre care: Chrome, Mozilla Firefox si Opera. Conform informatiilor primite, se pare ca aceste vulnerabilitati nu ii afecteaza cu nimic pe utilizatori insa pe viitor ar putea sa o faca. La momentul de fata nici-o platforma nu este lipsita de vulnerabilitati, intrucat este un sistem computerizat, e normal sa aiba mici probleme, insa dezvoltatorii vor trebui ca de fiecare data sa aiba grija, sa le rezolve pentru a nu cauza probleme mult mai mari.

Mai multi programatori care au participat la conventia Pwn20wn au testat unele dintre cele mai renumite browsere web din lume, au reusit sa castige o gramada de bani de pe urma descoperirii vulnerabilitatilor.

Indiferent daca folosesti Internet Explorer, Mozilla Firefox sau Internet Explorer, nici-un browser de acest gen nu este iertat din punct de vedere a unor eventuale vulnerabilitati. Cel mai bun programator si „hacker” de la competitie a reusit sa plece acasa cu marele premiu de 200.000 de dolari, datorita priceperii si manuirii limbajelor de programare.

Daca iti faci griji in privinta noilor vulnerabilitati descoperite ar trebui sa stai linistit, intrucat programatorii prezenti la conventia Pwn20wn au reportat toate erorile gasite administratorilor si dezvoltatorilor, astfel incat sa fie rezolvate si verificate pentru a nu fi pe viitor exploatate de alte persoane cu scopul de a face rau.

Toate vulnerabilitatile gasite in timpul conventiei au fost premiate cu sute de mii de dolari. Timp de 30 de minute fiecare expert a incercat sa exploateze cat mai multe vulnerabilitati a browserelor web, iar cel mai bun sa castige marele premiu. Din fericire toate actiunile si erorile descoperite in decursul conventiei sunt tinute in secret pana cand dezvoltatorii vor fi in stare sa le rezolve.

Printre multe altele, programatorii au reusit sa gaseasca 10 exploit-uri destul de grave: patru pentru Internet Explorer, trei pentru Mozilla Firefox, doua pentru Safari si una pentru Chrome.

Dupa cum bine vedeti, la momentul de fata browser-ul celor de la Google sta cel mai bine atat din punct de vedere a greselilor de programare cat si a performantei, facandu-l in continuare cel mai bun browser web din lume.

s-ar putea sa-ti placa