Acasa Computere Cel mai bun antivirus gratuit in 2015

Cel mai bun antivirus gratuit in 2015

by Dragos Schiopu

Care este cel mai bun antivirus? Pot beneficia de protectie 100% fara costuri sau e mai bine sa aleg un antivirus platit? Care e diferenta intre un antivirus gratuit si unul platit? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pune orice posesor de PC inainte de a alege modalitatea prin care sa isi protejeze sistemul.

De ce ai nevoie de un antivirus?

Este vital sa folosesti un antivirus daca vrei sa te asiguri ca nu iti pierzi datele din sistem cand ai cea mai mare nevoie de ele. Virusii s-au dezvoltat foarte multe in ultimii ani, sunt virusi noi, care apar in diferite forme asa incat este suficient sa accesezi un site neprotejat pentru a da de probleme. Este important sa ai un antivirus instalat, chiar daca este gratuit sau nu este cel mai bun de pe piata. Ceea ce conteaza este ca acesta sa fie actualizat constant pentru a face fata virusilor nou aparuti.

Ce face diferenta intre un antivirus platit si unul gratuit?

Antivirusul platit ofera supor mai bun fata de versiunile gratuite, dar si diferite functionalitati specifice, care ajuta la protejarea mai buna a sistemului fata de softurile gratuite. In plus, multe dintre antivirusurile platite ofera protectie impotriva furtului de identitate sau control parental, de exemplu.

Cel mai bun antivirus gratuit din 2015: Avast

A fost descarcat de peste 220 de milioane de oameni la nivel mondial. Asta inseamna ca se bucura de increderea utilizatorilor si este in topul preferintelor acestora. Versiunea gratuita scaneaza fisierele si protejeaza impotriva furtului de date, securizeaza parolele si ofera protectie inteligenta anti-malware si antivirus, ceea ce este foarte important.

Te convingi ca este cel mai bun daca intri aici

Cel mai bun antivirus gratuit din 2015: Bitdefender Antivirus Free Edition

Antivirusul este realizat de un producator roman, iar avantajele oferite sunt ca nu necesita o configurare dupa instalare si are si o interfata in limba romana. Indeplineste cu succes functia antiphishing pentru blocarea tentativelor de frauda online. Are si servicii de scanare in cloud.

Te convingi ca este cel mai bun daca intri aici

Cel mai bun antivirus gratuit in 2015: AVG AntiVirus Free

Este disponibil pentru majoritatea sistemelor de operare, dar ofera si functia AntiTheft, cu care utilizatorul isi localizeaza telefonul mobil sau tableta in cazul furtului sau al furtului. Este unul dintre cele mai bune antivirusuri de pe piata. Te avertizeaza de fiecare data cand vrei sa intri pe un site cu potential periculos si iti ofera si protejarea identitatii cand navighezi pe internet. In ceea ce priveste dezavantajele- putem mentiona faptul ca incarca excesiv memoria cand scaneaza sistemul. Ceea ce inseamna ca la sistemele slabe, celelalte operatiuni sunt blocate pe parcursul scanarii.

Te convingi ca este cel mai bun daca intri aici

Cel mai bun antivirus gratuit in 2015: Avira Free Antivirus

Avira este preferata de utilizatori datorita protectiei de exceptie pe care o ofera impotriva troienilor, virusilor sau rootkit-urilor. Asta pe langa faptul ca ofera AntiAdware si AntiSpyware. Trebuie sa stii ca, daca esti protejat de Avira, cand navighezi pe internet este protejat de Browser Tracking Blocker impotriva site-urilor care iti urmaresc activitatea si Web Safety Advisor care te anunta ca este riscant sa intri pe un site cu o securitate dubioasa.

Te convingi ca este cel mai bun daca intri aici

Cel mai bun antivirus in 2015: Panda Cloud Antivirus

Panda nu scaneaza datele din calculator pur si simplu. Antivirusul le trimite pe un server privat unde acestea sunt verificate. Daca nu sunt virusate, datele sunt salvate. Cele infectate sunt sterse automat. Asta inseamna ca sistemele care folosesc Panda Cloud beneficiaza de o protectie de aproape 100%, mai precis 99,8%.

Modul de lucru in Cloud pentru Panda prezinta avantajul ca utilizatorul nu are nevoie de update-uri la antivirus pentru a se proteja de virusii nou aparuti in conditiile in care aceste update-uri se fac automat.

Te convingi ca este cel mai bun daca intri aici

s-ar putea sa-ti placa