Acasa Telefoane Ce este si ce face cartela eSIM?

Ce este si ce face cartela eSIM?

by Dragos Schiopu

Sim-urile telefoanelor mobile sunt pe cale de disparitie. Specialistii in telecomunicatii pun la punct o noua tehnologie care sa usureze si mai mult viata utilizatorilor de telefoane mobile- eSim-ul.

Ce este de fapt un eSIM?

eSim-ul este de fapt un cip incorporat in telefonul mobil si care va fi scris cu toate informatiile necesare in momentul in care utilizatorul apeleaza la una sau alta dintre companiile furnizoare de servicii de telecomunicatii. ESim este varianta prescurtata pentru embedded sim, adica un sim incorporat, in traducere.

 Avantajele si dezavantajele unei cartele eSIM

Acest sim permite portarea mai usoara a utilizatorului dintr-o retea in alta, si, desi toate informatiile sunt stocate pe el, utilizatorul le va folosi doar pe cele pe care le doreste. Pe de alta parte, in acest fel, pe fiecare telefon ar putea fi folosite doua sau trei sim-uri in acelasi timp. Mai mult, cand renuntati la serviciile unei companii de telefonie mobila pentru a merge la o alta, nu trebuie sa mai asteptati cateva zile pana sa primiti un sim nou, eventual unul care sa fie compatibil cu telefonul mobil.

Un alt avantaj al implementarii acestui sistem ar fi disparitia roaming-ului. Astfel, ajuns intr-o tara straina, utilizatorul nu are altceva de facut decat sa isi configureze sim-ul incorporat pentru a putea fi folosit in una sau alta dintre retelele disponibile acolo.

Mai mult, daca telefonul este furat, iar noul „proprietar” merge la un operator de servicii de telefonie pentru a-i scrie altceva pe soft, acesta are la dispozitie codul IMEI din soft si va stii ca mobilul a fost furat. In acest fel, tu iti vei recupera telefonul mobil cu tot cu datele de pe eSim, iar cel care ti l-a furat se va alege cu dosar penal.

Cand va fi implementat sistemul?

Nu se stie deocamdata cand anume va fi implementat acest nou sistem. Cert este ca pana acum, Samsung si Apple au purtat discutii avansate cu mare parte dintre furnizarii se servicii de telecomunicatii pentru a adopta aceste sim-uri electronice.

Se mai stie, de asemenea, ca producatorii vor fi face sim-uri standardizate. Asta chiar daca Apple are deja ceva similar pe piata, Apple Sim-care este folosit, predominant, pe iPads-urile din Statele Unite.  Putem presupune ca Apple nu va renunta la aceasta versiune.

Samsung este prima compania care a anuntat ca modelul sau, Gear S2 Classic 3G dotat cu eSim a fost aprobat pentru folosire internationala. Cel mai probabil vor mai urma si altele.

 

 

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

ştefan 26-09-2017 - 16:03

aşteptam şi in Ro

Comentariile sunt inchise.