Acasa Tehnologie Matt Mullenweg preia functia de CEO la Automattic

Matt Mullenweg preia functia de CEO la Automattic

by Dragos Schiopu

automatticdoorlogo-teaserFondatorul celei mai bune platforme deschise pentru blogging, Matt Mullenweg a preluat recent functia de CEO la compania Automattic.

Mullenweg a scris ca impreuna cu Toni Schneider (actualul CEO) se vor uita mai mult in directia de a dezvolta mai multe produse Automattic. Tot Mullenweg a mai spus ca pe plan intern nu se vor schimba foarte multe lucruri deoarece rolurile erau bine definite de o buna perioada de timp si mai ales, fiecare stie ce are de facut fara sa intervina probleme de-a lungul timpului.

Momentul acesta de miscare pare foarte interesant, totodata poate fi numit si pentru foarte multe persoane doar o strategie de marketing. Pe langa acest mic aspect, Wordpress este o platforma care s-ar putea sa para foarte atractiva pentru foarte multi dezvoltatori. De exemplu, gigantul de internet Yahoo a cheltuit anul trecut nu mai putin de 1.1 miliarde de dolari pe Tumblr.

Cei de la The Guardian au declarat recent ca Wordpress a devenit o platforma foarte bine inchegata si a devenit in ultimul timp centrul unui ecosistem. Totodata, tot mai multe persoane au inceput sa foloseasca Wordpress-ul pentru proiectele lor online, daca pentru bloggeri a devenit ceva mainstream, acum si foarte multe firme au inceput sa se dezvolte pe acest nou plan. Wordpress-ul are securitate si este deschis tuturor, ceea ce ii da un plus foarte mare.

Pe langa acestea, Automattic a dezvoltat foarte multe servicii special pentru a face viata utilizatorilor mult mai eficienta si usoara. Printre acestea nu putem sa uitam de: Jetpack, Akismet, Gravatar si totodata de programele WP pentru iOS, Android, BlackBerry si Windows Phone.

Automattic are o echipa numeroasa si dinamica care va scoate in curand si mai multe produse pentru cei care folosesc platforma deschisa Wordpress, ramane de vazut daca schimbarea aceasta s-ar putea sa afecteze intr-un mod mai pozitiv dezvoltarea de noi produse.

s-ar putea sa-ti placa