Acasa Diverse Transforma-ti propria camera web intr-una de supraveghere video

Transforma-ti propria camera web intr-una de supraveghere video

by Dragos Schiopu

contacam

Cu ajutorul noilor tehnologii, atat pentru partea de software cat si pentru cea de hardware se pot face lucruri incredibile, se pot modifica anumite lucruri care pana acum nu ar fi putut fi folosite in alte medii. Probabil ca nu foarte multe gadgeturi din ziua de azi permit acest lucru dar majoritatea au inceput sa devina cat mai open-source.
Cum ar fi daca v-ati transforma propria camera web cu usb intr-una de supraveghere, sa inregistrati zi si noapte toata activitatea desfasurata si sa faceti o concluzie a celor intamplate. Nu este intocmai una dintre cele mai noi tehnologii software dezvoltate vreodata dar ofera posibilitatea multora sa afle anumite lucruri la care nu au avut acces niciodata.

Marea problema pentru acest sistem ar fi lungimea firului care nu este intocmai una foarte lunga, cel putin la camerele web pe care le-am vazut acum pe piata, lungimea este de 1, 2 sau chiar 3 metri maxim. Depinde de locul in care doriti sa o amplasati, care este marimea de la calculator pana la zona cu pricina. Ar fi recomandat insa sa nu puneti camera web afara, sunt sanse ca din cauza condensului si a conditiilor meteo nefavorabile sa aiba de suferit, camerele web au fost concepute pentru a sta intr-un mediu cat mai familiar, nu au rezistenta la ger, inghet, apa, praf s.a.m.d.

Software-ul ContaCam ofera posibilitatea utilizatorilor de a-si transforma camera web intr-una de supraveghere, atat pentru simplul fapt ca are optiuni de inregistrare video 24/24 dar si pentru ca stocheaza informatia si o comprima sa nu ocupe foarte mult spatiu. Software-ul este foarte maleabil, are posibilitatea sa tina si mai multe camere web deodata fara nici-o problema, poate fi programat cand sa porneasca si cand sa se opreasca. Creatorii acestuia au gasit o solutie destul de inteligenta pentru a mai micsora din spatiu ocupat pe disk, au introdus functia pe care o are si un senzor de miscare, in momentul in care o persoana trece prin fata camerei acesta incepe sa inregistreze si sa stocheze informatia in mai multe fisiere, fiindu-ti mult mai usor sa o vezi. Puteti face streaming in timp real pe adresa de ip, va puteti accesa camera din browser oriunde va aflati fara prea mari batai de cap, software-ul face toate setarile de care aveti nevoie.

s-ar putea sa-ti placa