Acasa Diverse Cat timp petrec romanii pe internet

Cat timp petrec romanii pe internet

by Dragos Schiopu

In Romania, de ceva timp, internetul a inceput sa fie tot mai folosit, el intrand in vietile noastre tot mai usor. Daca in anii trecuti singura modalitate era prin intermediul unui calculator, acum lucrurile stau putin mai diferit. O pondere foarte mare dintre utilizatorii internetului au declarat ca folosesc si alte mijloace pentru a sta conectat.

r-InternetUtilizatorii de internet din Romania, in medie, aloca pentru online aproximativ 3.6 ore pe zi, iar cele mai frecvente activitati sunt determinate de verificarea adresei de email, navigarea prin retelele de socializare si al celorlalte mijloace de comunicare, dar si pentru diferite alte activitati care se pot desfasura exclusiv online.

Daca ar fi sa ne raportam pe sectoare de varsta, tinerii sunt adeptii tehnologiei, ei folosind cel putin doua dispozitive diferite pentru a se conecta cat mai mult timp la internet.

Principalele activitati din online:

  1. Verificarea adresei de email – 82%
  2. Navigarea in retelele de socializare – 68%
  3. Folosirea chat-ului – 64%
  4. Documentare pentru scoala si munca – 64 %
  5. Lecturarea ziarelor online si a blogurilor – 61%

Cele mai intalnite electocasnice din casele romanilor:

  1. Frigiderul – 99%
  2. Aragaz, fier de calcat si TV – 97%
  3. 99% detin un telefon mobil (35% din ei avand smartphone)
  4. 17% detin o tableta.

Intreaga cercetare a fost realizata de catre 360insights si a fost executata pe un esantion de 807 respondenti.

Pe langa, din cei care au raspuns la chestionare, 64% dintre ei considera ca tehnologia (telefoanele mobile, emailul, retelele de socializare) i-au adus mult mai aproape de familie, si totodata, a sporit socializarea lor.  52% dintre acestia sunt de acord ca telefoanele mobile ii ajuta sa converseze mai mult cu rudele.

Mai mult, cei de la Samsung au lansat un indice in mai multe tari special prevazut pentru a vedea evolutia in materie de navigare in online. Acel indice isi mai propune, de altfel, sa faca o statistica pentru a vedea exact cum evolueaza lumea in prag paralel cu tehnologia.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.