Acasa Tehnologie Captarea energiei eoliene direct din zbor

Captarea energiei eoliene direct din zbor

by Dragos Schiopu

V-ati gandit vreodata ca energia eoliana poate fi transportata si in alte moduri decat cele terestre?

Altaeros_Prototype_Wide_Flight_II1

Buoyant Airborne Turbine este proiectul care permite acest lucru. Cu o structura gonflabila, turbina,  este de doua mai mare fata de cea terestra. Are o capacitate de stocare foarte ridicata iar puterea de incarcare este suficient de mare datorita fluctuatiei rapide a vantului. 

Compania Buoyant Airborne Turbine a venit cu acest proiect in favoarea scaderii costurilor energiei electrice. Prin puterea vantului turbina este suficient de puternica pentru a emite curent pentru toate trebuintele casnice. 

Structura gonflabila este umpluta cu heliu care o ajuta sa se ridice la inaltimi de doua ori mai mari fata de eoliene obisnuite. In interiorul acesteia se afla o turbina, foarte rezistenta la vanturi puternice, si suficient de mare pentru a fi capabila sa genereze suficienta energie. Datorita inaltimii la care se poate ridica (300metri-500metri) este incurajata de viteza vantului care este de 8 ori mai mare fata de cea de la sol.

Aceast sistem care functioneaza cu ajutorul heliului se poate ridica la inaltimi suficient de mari si chiar sa se plimbe in functie de directia vantului. Energia generata de turbina eolienei este transmisa pe pamant cu ajutorul unor cabluri puternice. Pana acum dispozitivele sunt testate in cateva sate din Alaska iar costurile unei astfel de alternative sunt suficient de mari.

Un video demonstrativ cu Buoyant Airbone Turbine:

s-ar putea sa-ti placa