Acasa Tehnologie Buretele ce curata apa

Buretele ce curata apa

by Dragos Schiopu

In aceasta dimineata m-am trezit vizualizand un clip foarte interesant. Am cautat de ceva vreme ceva informatii despre un burete care sa curete apa de impuritati. Si cand ma refer la impuritati ma gandesc mai exact la poluarea cu petrol a apei. Desi poate suna putin cam bizar, mie inca nu imi vine sa cred ca unii oameni sunt atat de capabili sa construiasca anumite obiecte pentru a indrepta anumite situatii.

Ceea ce insa ma deranjeaza foarte mult este faptul ca toate aceste teste si descoperiri a unor lucruri si obiecte care sa ne ajute se fac exact dupa ce s-a produs o tragedie. Si ar trebui sa recunoastem ca poluarea apei reprezinta o adevarata tregedie, precum si cea a aerului. Dar astazi am zis ca daca tot am gasit cateva informatii despre cum putem pastra apa curata si dupa ce aceasta a fost poluata cu petrol, sa impartasesc toate aceste informatii cu voi.

De fapt am vazut un clip in care un tip de burete absoarbe petrolul din apa si lasa apa curata asa cum a fost aceasta inainte de devarsare. Recunosc faptul ca eu a trebuit sa ma uit de cateva ori la acest clip, mai ales ca nu imi venea sa cred ceea ce vedeam. Sincer abia astept sa aud vesti bune si de pe la noi, mai ales ca si noi mai avem probleme cu poluarea apei si nu prea stim cum sa fim eficienti in aceasta privinta.

Pe de alta parte acest burete mai are o caracteristica speciala – si anume ca poti recupera toate acele pete de petrol. Ceea ce vreau sa spun este ca buretele se va trece printr-o masinarie speciala prin care se stoarce, iar petrolul din burete este recuperat. Inca nu m-am interesat sa aflu informatii legate si de costul acestui burete, dar m-am bucurat ca cel putin exista o solutie pentru a indeparta petrolul din apa si pentru a lasa apa curata.

s-ar putea sa-ti placa