Acasa Tehnologie Bratara de fitness poate salva viata persoanelor cu epilepsie!

Bratara de fitness poate salva viata persoanelor cu epilepsie!

by Dragos Schiopu

c

La conferinta organizata la Innovation Labs 2015, Vlad Mihai Teohari si colegul sau Cristian Soare au prezentat un sistem menit sa ajute persoanele ce sufera de epilepsie. Cei doi tineri sunt creatorii modului Epilepsy Combat, singurul sistem din lume ce poate sa ii ajute pe cei ce sufera de aceasta boala, sa se vindece.

In momentul de fata epilepsia este prezenta la peste 65 de milioane de locuitori la nivel global. Tanarul Vlad Mihai Teohari spera sa salveze viata oamenilor cu viitoarea lui inventie, spera sa le redea sansa oamenilor de a zambi din nou. Epilepsy Combat combina o aplicatie si o brata de fitness incat sa ii ajute pe cei ce sufera de epilepsie, avertizandui in situatiile in care se duc peste limita.

”Este un proiect care se adreseaza bolnavilor de epilepsie. Este destinat sa anunte persoanele apropiate atunci cand utilizatorul are o criza de epilepsie” a relatat Cristian Soare. Conform spuselor acestuia daca o persoana nu detecteaza la timp cand sufera de o criza de epilepsie sau daca persoanele din jur nu stiu cum sa actioneze in cazul unor astfel de situatii persoana in cauza ar putea avea o criza fatala.

”Folosim o aplicatie speciala si o bratara de fitness, Mio Alpha, care detecteaza pulsul pacientului în timp real. In momentul in care pacientul are o criza, ii creste pulsul brusc si are convulsii. Aplicatia noastra foloseste un algoritm care, in momentul în care pulsul a crescut peste o anumita valoare si se mentine o perioada, face o serie de lucruri. Mai exact, trimite un mesaj cuiva apropiat, activeaza o alarma care e auzita de trecatori, alarma care avertizeaza lumea ca pacientul sufera de epilepsie. Daca cineva ia telefonul, poate vedea o serie de instructiuni pentru a ajuta persoana, ca sa nu isi înghita limba, de exemplu” a mai adaugat Cristian Soare.

Ambii inventatori sunt siguri de inventia lor si spera ca pe viitor sa ajunga si in casele celor ce sufera de o astfel de boala.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Vlad 10-03-2015 - 00:27

Vlad Mihai TeohaRI

Arbunea Ionut 10-03-2015 - 13:09

Modificat! Multumim de sesizare!

Comentariile sunt inchise.