Acasa Diverse Noi informatii cu privire la portofelul electronic

Noi informatii cu privire la portofelul electronic

by Dragos Schiopu

wd

Portofelul electronic incepe sa devina din ce in mai fiabil, mai sigur si mai stabil pentru persoanele ce doresc sa faca plati in mediul online. Un portofel electronic reprezinta defapt o modalitate digitale de plata, o platforma sigura ce permite efectuarea si incasarea anumitor sume de bani.

Cei de la Apple sunt printre primii ce vor sa integreze acest sistem in viitoarele lor module de plata, au facut chiar si un serviciu dedicat denumit si Apple Pay. Pana si cei de la Samsung au anuntat la Mobile Word Congress lansarea unui serviciu de plati online, Samsung Pay. Marii producatori se zbat sa iti ofere unele dintre cele mai fiabile si mai usoare metode de plata in mediul online, astfel pe viitor tot felul de aplicatii vor aparea si iti vor face viata mult mai usoara in privinta platilor online.

„Portofelul electronic este o metoda simpla, comoda si rapida de plata. Datele cardului sunt introduse o singura data in aplicatia mobila, iar la comerciant ajunge doar confirmarea de plata. In cazul platilor in magazine, nu mai este necesara trecerea cardului printr-un POS, astfel riscul de frauda fiind mai scazut” a relatat Ioana Trifu de la ThePhoneGeeks.

Din pacate la momentul de fata sunt cateva mici dezavatanje cu privire la acest sistem, intrucat comerciantii nu sunt foarte siguri de aceasta metoda de plata preferand mai mult alte metode mult mai sigure.

Pentru plata online in Romania, dezvoltatorii au scos pe piata aplicatia mobilPay Wallet, singura de acest gen ce are perteneriat direct cu MasterCard, intocmai pentru a va oferi unele dintre cele mai bune servicii de pe piata.

In sfarsit dezvoltatorii de aplicatii s-au gandit si la o metoda mai sigura si mai buna prin care utilizatorii sa faca plati mai usor in mediul online. Vom vedea pe viitor ce impact vor avea aceste module si vom constientiza cat de eficient va fi acest sistem in vederea efectuarii platilor online.

s-ar putea sa-ti placa