Acasa Tehnologie Blackberry 10 OS

Blackberry 10 OS

by Dragos Schiopu

Cu lansarea celei mai noi generatii de telefoane Blackberry Z10 si Q10 , va vom prezenta noul sistem de operare de la Blackberry.

blackberry2

La acest sistem de operare se lucreaza de aproximativ 2 ani pentru a fi la curent cu liderii pietei Android, iOS si chiar Windows Phone.In ultima perioada vanzarile telefoanelor QWERTY au fost in scadere din cauza aparitiei celor cu touchscreen si care urmeaza modelul iPhone fara foarte multe butoane, dar acum este randul Blackberry sa isi faca aparitia cu cele doua telefoane unul doar cu touchscreen si unul cu ecran touchscreen si tastatura QWERTY dedicata.

gsmarena_001

Noul sistem de operare seamana foarte mult cu Androidul, avand cam aceeasi structura organizatorica dar cu lucrurile cu care au fost invatati cei care folosesc Blackberry.

Cel mai important lucru cu care se mandresc cei de la Blackberry este ca au un adevarat multitasking, in care pot rula mai multe aplicatii simultan si se poate face tranzitia intre ele fara probleme.

gsmarena_002

Blackberry Hub reprezinta piesa centrala a sistemului de operare si a fost refacut sa aiba integrate nativ retelele de socializare cum ar fi Facebook, Twitter, Linkedln. El este un centru de unde se poate face trecerea de la aplicatiile pornite la contacte si restul programelor.

gsmarena_003

Tastatura este facuta special pentru un mai mult confort si usurinta in scriere , optimizata perfect pentru trimiterea de mesaje, avand niste trucuri inteligente pentru aparitia unor cuvinte fara a mai fi nevoite sa fie scrise.Se poate glisa oriunde pe ecran spre stanga pentru a sterge iar spatiile intre cuvinte care au fost sarite din greseala sunt adaugate automat.

gsmarena_004

Glisand in sus pe ecran se poate face trecerea de la aplicatiile de birou, la cele de distractie.Sunt aplicatii facute special pentru Business iar altele pentru timp liber. Sunt si doua magazine de aplicatii facute special pentru aplicatii Business si pentru timp liber.

gsmarena_005

Noul Messenger a fost actualizat si permite apel video si impartasirea ecranului sau a camerei foto primare ca celalalt utilizator sa vada exact ceea ce vede si celalalt.

gsmarena_006

In camera foto este prezent Timeshift care permite sa faci mai multe fotografii si sa combini elementele cele mai bune din fiecare.

Din pacate Blackberry nu a spus nimic despre experienta de browsing pe telefon, dar din anumite teste cu varianta beta el se comporta foarte bine cu o viteza foarte buna la incarcare.

blackberry-os10

s-ar putea sa-ti placa