Acasa Tehnologie BlackBerry Z10 – primul smartphone cu sistem de operare BB10

BlackBerry Z10 – primul smartphone cu sistem de operare BB10

by Dragos Schiopu

Ieri, canadienii de la Research in Motion au lansat primele lor 2 telefoane ce rulează noul sistem de operare BlackBerry 10, la care echipa canadiană lucreză de mai bine de 2 ani. În cadrul evenimentului de la New York, canadienii au anunțat că renunță la denumirea RIM și se vor numi în continuare BlackBerry.

Z10, primul smartphone ce rulează BlackBerry 10 OS, este un device elegant, cu caracteristici hardware de top. Despre sistemul de operare o să vorbim pe larg într-un articol separat. Acum ne vom concentra asupra lui Z10.

Ecran

Ecranul este fereastra către experiența BlackBerry, așa cum spunea Thorsten Heins, CEO BlackBerry. Cu o dimensiune de 4.2 inch, o rezoluție de 1280 x 768 px și o densitate de pixeli de 356ppi, ecranul lui Z10 este cel mai bun ecran al unui smartphone, depășind chiar și celebrul ecran Retina de pe iPhone. Culorile sunt vii, detaliile se văd perfect, iar UI-ul „curge” pe ecran, navigația fiind foarte fluidă.

Procesor

La capitolul procesor Z10 stă foarte bine, având un procesor dual core Snapdragon S4 la 1.5 Ghz.

Memorie

Z10 are o capacitate de stocare de 16 GB și dispune de un slot pentru card de memorie de maxim 64 GB. Memoria RAM a lui Z10 are o capacitate de 2 GB.

Conectivitate

Z10 se bucură de conectivitate WiFi a/b/g/n pe 2.4 Ghz și 5 Ghz, Bluetooth 4.0, NFC, suport pentru 4G LTE și ieșire HDMI.

Camera foto/video

Z10 are o cameră principală de 8 mpx ce asigură o captură video la calitate Full HD. Camera frontală este de 2 mpx și asigură captură video la calitate HD.

Alte caracteristici

Z10 are o greutate de 136 grame și o baterie de 1800 mAh ce poate asigura peste 10 ore de convorbiri. Z10 va fi disponibil în 2 culori, alb și negru.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.