Acasa Tehnologie Bitdefender Box – o cutie care-ti protejeaza intreaga familie

Bitdefender Box – o cutie care-ti protejeaza intreaga familie

by Dragos Schiopu

Daca as fi nevoit acum sa aleg un brand sau un produs de IT romanesc cu care ma mandresc, atunci cu siguranta acesta ar fi Bitdefender. De la an la an, antivirusul romanesc cunoscut sub numele de Bitdefender devine din ce in ce mai popular, fiind printre cele mai alese programe de tip antivirus. Si pe buna dreptate, deoarece acestia evolueaza si investesc tot mai mult in noi tehnologii care sa ne asigure noua utilizatorilor securitatea pe care o cautam si de care avem nevoie. Si, daca e nevoie sa argumentam faptul ca Bitdefender este un antivirus iubit, trebuie sa spun faptul ca antivirusul este preferat de catre peste 500 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

Ce este Bitdefender Box ?

Dupa cum ziceam si in titlu, Bitdefender Box nu este nimic altceva decat o cutiuta. Totusi nu este orice cutie ci una care, prin tehnologia de care dispune, reuseste sa iti protejeze intreaga casa de posibilele atacuri pe care hackerii le-ar putea face asupra unui anumit dispozitiv conectat la internet, indiferent ca vorbim despre o tableta, un telefon mobil inteligent sau despre un laptop.

Cum functioneaza?

Modul de functionare este unul foarte bine gandit insa destul de simplist as putea spune. Mai exact, Bitdefender Box ar trebui sa stea langa routerul de internet deoarece inainte ca internetul sa ajunga pe telefonul mobil, pe laptop sau pe orice alt dispozitiv care foloseste internetul, va trece mai intai prin aceasta cutie produsa de catre Bitdefender. Astfel aceasta ne asigura faptul ca nu suntem dispusi asupra niciunui risc atunci cand intram pe internet, protejandu-ne de hackeri si de furtul de date.

O alta facilitate foarte interesanta este aceea ca, atunci cand pleci din casa si nu mai te afli in preajma Bitdefender Box, vei fi protejat in continuare prin intermediul unei conexiuni asemanatoare celei VPN care face ca tot traficul sa treaca prin cutia celor de la Bitedefender.

Totusi cutiuta nu poate fi lasata intr-un sertar pentru a-si face treaba pentru care a fost conceputa. Aceasta trebuie conectata la internet iar din aceasta un cablu va duce catre routerul care iti asigura internetul. Dupa ce ai conectat acest dispozitiv, poti monitoriza intreaga activitate a gadgeturilor conectate la internet prin intermediul unei aplicatii. De asemenea Bitdefender a continuat sa dezvolte si functia anti-furt astfel incat poti folosi Bitdefender Box pentru a bloca un dispozitiv furat. Totodata in cazul in care in tara de unde doresti sa intri pe internet, exista anumite cenzuri, Bitedefender Box iti permite sa navighezi fara absolut nicio restrictie.

Din pacate Bitedefender Box nu poate fi inca achizitionat in Romania insa romanii urmeaza sa aiba si ei la dispozitie gadgetul celor de la Bitdefender in acest an. In ceea ce priveste pretul dispozitivului acesta va fi de aproximativ 200 de dolari insa utilizatorii vor fi nevoiti sa plateasca inca 99 de dolari pe an, dupa primul an de utilizare, taxa necesara pentru a asigura securitatea din cloud.

Personal mi se pare unul dintre cele mai bine realizate dispozitive menite sa tina hackerii la distanta si este inca un gadget care ma face sa fiu mandru ca sunt roman.

bitdefender-box-will-protect-smart-devices-from-hacking-0

s-ar putea sa-ti placa