Acasa Diverse Afla mai multe detalii despre lasarea telefonului la incarcat pe toata durata serii

Afla mai multe detalii despre lasarea telefonului la incarcat pe toata durata serii

by Dragos Schiopu

chargebatterylonger

Majoritatea celor care detin un smartphone sau o tableta lasa dispozitivul la incarcat peste noapte intocmai pentru a fi fresh si gata de utilizare pe durata zilei. Cercetatorii si oamenii din domeniu zic ca nu e tocmai recomandat sa se lase dispozitivul o durata mai lunga la incarcat, intrucat pe viitor s-ar putea sa se epuizeze bateria mult mai repede.

Cum ne afecteaza pe plan financiar bateria telefonului daca il lasam mai mult la incarcat fata de timpul sau initial de incarcare recomandat? De ce nu e bine sa lasam incarcatorul in priza chiar daca am terminat de incarcat telefonul? Mai multi pasionati de tehnologie au incercat sa ne dea un raspuns cat mai veridic dar cel mai important este sfatul profesorului David MacKay de la Cambridge care a explicat pe indelete aceste probleme. Dupa spusele profesorului, se recomanda a nu se scoate incarcatorul din priza foarte des, mai degraba lasa-l acolo, intrucat nu afecteaza cu nimic, iar dupa cativa ani il vei avea in aceeasi stare de functionare; nu e rau sa scoti incarcatorul din priza, dar nu e pe placul tuturor, insa curentul pe care il consuma acesta atunci cand este singur conectat nu se simte mai deloc.

Lawrence Berkeley Nation Laboratory in anul 2012 a dezvaluit conform unor studii ca un incarcator lasat in priza consuma undeva la 0,26 wati iar cand un telefon este conectat la acesta consumul mediu de electricitate se situeaza undeva la 3,68 wati, asta desigur in functie de dispozitivul care este conectat. Conform unor studii s-a demonstrat ca pentru o incarcare anuala a telefonului costul mediu este de numai 5,30 de dolari.

Cercetatorii au demonstrat ca pentru o durata de viata mai lunga a dispozitivului ar trebui sa folosim bateria pe o durata medie si dupa sa o punem la incarcat, atat pentru bateriile de la dispozitive mai vechi cat si a celor de la smartphone-uri care functioneaza pe Lithium ion.

Ca sa intelegi cum functioneaza sistemul imagineaza-ti ca parcurgi un drum lung de 100 km pe jos in mai multe etape scurte in loc sa mergi intr-un sprint cap coada.

s-ar putea sa-ti placa