Acasa Tehnologie BeON, becul inteligent care te scuteste de cheltuieli

BeON, becul inteligent care te scuteste de cheltuieli

by Dragos Schiopu

beonSunt o persoana careia ii place sa descopere lucruri smart si sa afle ce gadgeturi interesante au mai aparut. Pe acest blog am scris despre pixuri inteligente, genti care se cantaresc singure dar si despre boxe zburatoare. Continui aceasta serie de articole despre gadgeturi smart cu beON, becul smart care te scuteste de cheltuielile la curent dar si care dispune de o multime de facilitati care mai de care mai interesante.

Becul obisnuit a fost inventat acum mult timp in urma insa de atunci nu a mai primit prea multe imbunatatiri. Totusi se pare ca intr-o era a produselor smart, acesta nu a mai fost ignorat si astfel a trecut si el la un alt nivel. Nivelul urmator se numeste beON, nume ce a fost folosit pentru un bec smart pe care il voi prezenta in randurile urmatoare.

Inainte insa de a incepe prezentarea doresc sa va intreb de cate ori s-a intrerupt curentul cand aveai mai mare nevoie de lumina, de cate ori ai vrea sa aprinzi lumina inainte de a intra in casa noaptea sau de cate ori ti-ai dorit ca lumina sa dispara treptat si nu dintr-odata ? Ei bine daca si tu ai trecut prin cel putin una dintre aceste situatii, atunci cu siguranta ai nevoie de un bec smart.

In primul rand trebuie sa spunem ca becul beON poate fi folosit in orice dulie obisnuita si nu are nevoie de adaptari speciale. In ceea ce priveste aprinderea sa, poti folosi atat intrerupatorul obisnuit cat si telefonul mobil.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale becului beON este acela ca a fost pus foarte mult accent pe securitate. Astfel atunci cand pleci de acasa iar casa ramane nesupravegheata poti seta ca becurile s-a se aprinda din cand in cand, in diferite camere astfel in cazul in care un hot se afla prin apropiere sa nu afle faptul ca nu e nimeni acasa. De asemenea si atunci cand apasa pe sonerie, poti seta sa se aprinda luminile. Astfel aceste becuri vor descuraja hotii sa iti pradeze casa.

Atunci cand se intrerupe curentul, nu este numaidecat sa ramai si fara lumina deoarece becurile beON dispun de baterii care vor prelungi durata de viata a luminii astfel incat sa nu ramai fara lumina pana atunci cand curentul revine.

Pentru ca lumina sa nu se inchida brusc si sa ai timp sa parasesti camera pe lumina, acest bec se va inchide mult mai lent si astfel nu vei fi nevoit sa te grabesti sa poti nimeri usa.

Deocamdata nu a fost lansat oficial in magazine, insa daca doresti poti precomanda becul beON incepand de la pretul de 240 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Flavian Popa 05-01-2015 - 12:41

Cat de tare poate sa fie becul BeON. Imi place cel mai mult faptul ca il poti pune chiar si acum la sistemul nostru de iluminare, la orice lustra, si nu trebuie sa imi schimb filamentul. De asemenea, ador faptul ca pot sa il controlez si sa ii spun cand sa se aprinda, sa se stinga. Faptul ca se poate deschide singur atunci cand cineva suna la sonerie este impresionant, avand in vedere ca de mult ori hotii suna la sonerie doar pentru a vedea daca e cineva acasa.
Pretul este singurul impediment in acest moment, dar cu siguranta o sa-mi cumpar si eu cateva becuri BeON, macar pentru sufragerie si camera mea!

Comentariile sunt inchise.