Acasa Tehnologie Audi vrea sa foloseasca Android in masinile lor

Audi vrea sa foloseasca Android in masinile lor

by Dragos Schiopu

audi_nvidia_google

Audi si-a exprimat dorinta de a produce masini echipate cu tehnologie produsa de Nvidia si Google. Pe scurt, Audi vrea sa investeasca in gadgeturi de ultima ora, bazate pe procesoareTegra si animate de sistemul de operare Android.

Tehnologia evolueaza in fiecare zi, devenind din ce in ce mai accesibila, ceea ce duce la implementarea ei in mai toate domeniile. Chiar si auto, unde a fost destul de previzibila aceasta miscare. Audi doreste sa implementeze atat sisteme noi de navigatie in timp real, cat si posibilitatea de rulare a anumitor aplicatii utile pentru soferi si pasageri.

Tot prin aceasta miscare, Google incepe o lupta impotriva Apple, care a semnat la randul sau cu mai multe companii de autoturisme. Personal cred ca Google are sanse foarte mari, in special datorita experientei pe care o are cu Maps dar si parteneriatului cu Nvidia.

Audi si-a mai aratat interesele in servicii conexe, luna trecuta, cand au anuntat ca vor sa investeasca masiv in conexiuni 4G pentru sedanurile lor A3 (editia 2015). In momentul de fata, masinile avand deja conexiuni 3G la viteze mult mai mici.

Parteneriatul oficial dintre cele trei companii urmeaza sa fie anuntat in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, in data de 7 ianuarie 2014. La acest eveniment vom alfa toate detaliile privind colaborarea lor cat si alte aspecte tehnice. Poate chiar si comerciale.

s-ar putea sa-ti placa