Acasa Portabile Asus N56 si Asus N76 au fost prezentate in Romania

Asus N56 si Asus N76 au fost prezentate in Romania

by Dragos Schiopu

Se pare ca Asus tocmai au lansat noua serie de portabile N6 in Romania, acestea reunesc sub un singur „acoperit” puterea de calcul cat si fidelitatea audio. In continuare am sa va prezint cate putin din caracteristicile generale ale seriei N6, mai exact a modelelor Asus N56 si Asus N76.

Ambele profita de puterea platformei Intel Chief River (Ivy Bridge), cu procesoare Intel Quad Core si placi video NVIDIA GeForce GT650M cu memorie dedicata. Placa video suporta tehnologiile DirectX 11, Optimus, PhysX, 3D Vision si CUDA. Este un mic monstru gata sa ruleze orice aplicatie multimedia doresti.

Design

Seria se bucura de un design cu totul nou, Asus N6 are parte de un design perfect, carcasa acestuia fiind confectionata din aliaj metalic, am putea spune ca aduce putin a Macbook, insa este Asus. Laptopul se bucura de un design atent finisat, logo-ul Asus este amplasat pe clapa, iluminat usor ca si butonul de pornire.

Grosimea acestor bijuterii este de numar 36 mm, in opinia mea fiind foate putin deoarece integreaza sub carcasa un quad-core, o placa video foarte performanta dar si o unitate blue-ray, porturi usb si asa mai departe.

Optional laptopurile pot fi dotate cu tastaturi iluminate, insa acestea sunt superbe, au un design slim, placut si sunt usor de folosit.

Chiar daca sunetul nu poate fi perceput vizual, designerul a tinut sa ofere difuzoarelor niste grile foarte interesante. Acestea imita undele sonore iar procedeul prin care acestea au fost obtinute implica o serie de etape destul de complicate, printre acestea ne-au fost mentionate gravarea, stantarea, hidroliza si finisarea cu laser.

Laptopurile N6 au o rezistenta crescuta, acestea sunt dotate cu balamale din aliaj de zinc, marind astfel calitatea si rezistenta cu pana la 150% fata de balamalele clasice.

Sunet

Difuzoarele seriei N6 au incinte acustice destul de mari, de la 30 cc pana la 70 cc, bucurandu-se de un sunet puternic de pana la 11 watii gratie tehnologiilor audio SonicMaster Premium si Bang & Olufsen ICEpower. Daca va aduceti aminte, NX90 este primul cu aceasta tehnologie. Laptopurile N6 sunt dotate si cu un sub-woofer extern de la SonicMaster, acesta oferta un plus de bas si un volum mai puternic decat orice alt laptop de pe piata.

Noua serie nu exceleaza doar la categoria audio, aceasta vine cu un ecran mat, foarte luminos (300 cd/m2) si cu unchiuri de vizualizare de 150 grade orizontat si 120 vertical. Ecran nu ofera reflexii nedorite alte surselor de lumina, fiind perfect pentru orice experienta multimedia. Tehnologia EWV ofera utilizatorilor aceleasi culori din aproape orice unghi.

Specificatii tehnice pe scurt

Seria N6 dispune de hard diskuri de pana la 1TB cu 7200rpm si memorie RAM de 16GB DDR3. Porturile USB sunt 3.0 si ofera posibilitatea de USB charger+ chiar si atunci cand laptopul este inchis. Despre placa video deja am mentionat mai sus, asa ca nu are rost sa mai scriu.

Acumulatorii sunt au o capacitate de stocare a energiei foarte mare, de 56Wh, in cele 6 celule. Ambele laptopuri se bucura de functia InstantOn cele permite pornirea din StandBy in maxim 2 secunde.

 

s-ar putea sa-ti placa