Acasa Electrocasnice Armata de televizoare Sharp prezentata la CES 2014 (video)

Armata de televizoare Sharp prezentata la CES 2014 (video)

by Dragos Schiopu

Ca in fiecare an, Sharp este prezent la CES 2014. Desi nu multi dintre voi stiu, Sharp Corporation este una dintre firmele inventatoare de tehnolgie, fara de care prezentul nu ar mai arata la fel. Acestia au inventat primul calculator ce folosea tranzistorii, primul calculator ce folosea un afisaj cu cristale lichide cat si primul telefon cu camera foto din lume (lista poate continua).

Sharp este o companie multinationala, cu sediul in Osaka, Japonia, a cincea ca marime dupa conernele detinute de Samsung, LG, Sony, si Panasonic. Recent au achizitonat si Pioneer, un adevarat pionier in industria audio si tot recent au aniversat 100 de ani de activitate. Acestia au investitii masive in multe indistrii si peste 70 000 de mi de angajati.

Anul asta la CES 2014 si-au prezentat noua „armata” de televizoare Sharp Aquos cu rezolutii HD, 4K cat si un 8K 3D ce nu necesita ochelari (despre care va scriu alta data).

Aquos HD reprezinta seria de buget redus, iar preturile vor incepe de la 1300 de dolari. Acestea sunt Smart TV-uri de 60 inch cu rezolutii full HD (1080p) si au posibilitatea de a reda atat 2D cat si 3D.

Aquos HD 1Aquos HD 2Aquos HD 3

Preturile seriei Quattron incepe de la 1700 de dolari, rezolutiile sunt tot de 1080p insa ruleaza la 240Hz. Acestea vor fi dotate cu platforma SmartCentral, un software proprietar Sharp destinat smart TV-urilor.

Cei care doresc o calitate si mai mare pot achizitiona Quattron+, televizoare ce ruleaza cea mai noua versiune de SmartCentral si sunt clasa intermediala dintre full HD si Ultra HD. Sharp foloseste o tehnologie noua prin care imaginea 1080p este subdivizata de la un pixel, la doi, ajungand la o suprafata de peste 16 million de subpixeli. Preturile sunt cuprinse intre 2300 dolari si chiar 6000, iar in bugetul asta include si tehnologie Active 3D, Bluetooth, AquoMotion 960, o calitate a imaginilor garantata de THX.

Printre cele mai populare, televozioarele Sharp Aquos 4K au preturi cuprinse intre 5000 si 6000 de dolari. La banii astia primesti un Ultra HD TV Smart cu AquoMotion 240, THX 4K, posibilitatea vizionarii filmelor 3D, subwoofer dual si patru porturi HDMI 2.0. Totul pe 60 inchi.

Toate fiind spuse, Sharp o sa invadeze in 2014 cu pana la 19 modele de televizoare din seria Aquos. HD, Quattron si Quattron+ sunt programate sa ajunga la retaileri din primavara, in timp ce seria de 4K inca nu are o data stabilita.

Mai jos gasiti un clip oficial cu toata conferinta Sharp.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.